Denna soppan är perfekt att göra om man redan har fått lite tacosfärs över . Och jag tror att många familjer äter tacos på just fredagar, så idag är en perfekt dag att göra tacossoppa 🙂
Och det blev Melvins nya favoritsoppa 😀
Ca 5-6 dl tacosfärs
2 msk smör
1 finriven gullök
2 stycken morötter
4- 5 potatisar
8 dl vatten
2, 5 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % ) ( alternativt vispgrädde )
1 grönsaksbuljong
(ev. Maizena )
Skala potatis och morötter, och skiva upp dem till tunna ringar.
Värm upp tacofärsen, i en gryta tillsammans med smör och den finrivna löken.
Häll upp vätskan och creme fraiche , och tillsätt buljongen.
Häll i potatis och morötter, och låt sedan detta sedan sjuda upp tills morötter och potatis är lagom mjukt.
Vill du ha din soppa lite krämigare i konsistensen så kan du reda den med lite maizena.