idag blev det denna varianten till lunch. Och här kommer mitt grundrecepet :
Pasta ( Jag brukar välja en god spagetti)
3 dl grädde
2 pkt bacon
1 gullök
(ev. en pressad vitlök)
4 äggulor
Salt och svartpeppar
Koka upp vatten till pastan. Jag vill att pastan ska vara al dente. Värm en stekpanna och bryn löken och baconet lätt ihop,ta bort det mesta av stekflottet.
Och häll över grädden när baconet fått en fin färg.Krydda med salt och svartpeppar. Häll i pastan i stekpanna, och rör om, så att allt blandar sig.
Serveras på fina tallrikar. Och Riv över rikligt med god parmesanost.En annan variant som vi brukar göra hemma är att vi bryner baconet till sist och strö över,
det beror på hur man vill ha Carbonaran, om man vill ha lite krispig bacon , eller lite mjukare bacon i gräddsås.
En ”riktig” Pasta Carbonara ska man ju servera med en äggula.
Så knäck ett ägg, och behåll äggulan i en halvan av äggskalet och lägg denna på pastan innan du serverar.
( Dock äter jag inte rå äggula själv , men det ser fint ut på tallriken )
men sparat lite till garnering.
Smakig Måltid