Dessa är väldigt goda att baka med ljusare choklad också, då blir det mildare i smaken.
Receptet på chokladbiskvierna kommer här, jag har bakat efter Leilas recept :
Biskvibottnar:
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe ( går bra med vanligt kaffe )
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här :
Botten :
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut / eller klicka ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
Smörkräm och doppning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt kaffe Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott.
Låt stelna i kyl eller frys. Smält sedan choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.