Detta är en goding ni måste prova.
Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :
8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
200 gram färskost
10 st söta körsbärstomater
Köttfärssåsen:
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
Toppa med körsbärstomater riven Mozzarella
Gör så här:
Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar, örtkrydda och sambal oelek. Ställ ugnen på 200-225 grader. Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela de klyvna körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.
Servera tillsammans med en god sallad