Swish sa det så var det ny vecka, Stockholmsvistelsen innehöll både arbete och nöjen. Jag försöker alltid boka in nya ställen när jag är i huvudstaden, de erbjuder fantastiska matupplevelser. Men ibland hamnar man tillbaka på vissa favoriter, såsom Farang – gillar alla smårätter och plock. Men jag provade även Un poco, en Italiensk restaurang, supermysig.
Sen var det supertrevlig att träffa Bonniergänget igen och prata böcker, och det viktigaste av allt såklart nämligen signeringen…. Det är ju några pallar som ni kanske såg på Instagram. Men vi hann på 2 dagar, jag hade hjälp av tre stycken som vek upp, vek igen och packade alla böckerna. Det är ett samspel, men man är sjukt trött efter att ha suttit i 9 timmar och skrivit. Just sayin
Därav min radiotystnad, men nu är jag tillbaka igen. Barnen har precis landat innanför dörren och jag vi ska äta middag innan det är dags att skjutsa till fotbollen.
Detta behöver du:
2 1/2 dl creme fracihe
2 1/2 dl riven ost
salt & peppar
200 gram broccoli
1 röd paprika
2 dl valfria kokta grönsaker
Serveras med stekt kycklingfile, kryddad med sesam & wasabikrydda.
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraîche med ost + salt & peppar.
Vänd ner grönsakerna och blanda om. Lägg allt i en ugnssäker form och ställ in i mitten och gratinera i cirka en kvart eller tills gratängen får en vacker färg.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet: Oreobollar ( Godare än chokladbollar )
Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost
Garnering : 200 gram vit choklad
Polkagriskross
Gör så här:
Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter. Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.
Har suttit i lite telefonintervjuer i dag, i och med att det är boksläpp på måndag. hade även fått lite förfrågningar på mailen som jag ska beta av innan jag släcker ner datorn för dagen. Blir tidigt ikväll, då jag ska vara på flyget klockan 05 i morgonbitti. Jippi …. jag som älskar att stigaupp tidigt 😉 Eller inte.
Behövde något nytt att ha på mig, och sprang på denna kavajen på HM efter lunchen.
Köpte ett par matchade t-shirts också. Men såg nu att det skulle bli kallt och eventuellt snö i huvudstaden de närmaste dagarna. Typiskt, jag som såg framför mig hur jag skulle få njuta av vackert väder och en promenad genom körsbärsträden. De verkar ju blomma för fullt nu om man ska tro på det man ser på Instagram 😉
Men hej på er, Hoppas ni har en härlig tisdag där ute och att solen lyser på er.
Blev sååå sjukt sugen på rabarber här, rotade fram några stjälkar från frysen. Så nu ska denna gamla godingen tillagas.
.
Det här behöver du: 200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.
.
Hej raringar, Hoppas ni fått en härlig start på veckan. Solen skiner så det piggar ju upp om inte annat. Som vanligt går tiden alldeles för snabbt, så ikväll börjar pappaveckan, och min ”jobb-vecka” kickar igång. Nog för att jag arbetar alla veckor, men nu påbörjas veckan där jag bokar in de mesta jobben och eventuella jobbresorna. Fast innan dess så ska Nomi och jag ha mamma/dotter-häng på stan, fönstershoppa och fika på någon uteservering. I går satt hon & jag och pratade resor hela kvällen, alla häftiga äventyr vi varit med om…..
Nu är vaccinationerna i full gång och så småningom får vi förhoppningsvis ge oss i världen igen. Och var min bucketlist lång tidigare så är det ingenting mot var den är nu, 1 1/2 år senare….
Jag använde mig av den ihåliga spagettipastan – tror det är Barillas märke.
Det här behöver du till 5 personer: pasta ( fem stora portioner)4 portionsbitar lax 1 purjolök 2 1/2 dl vatten 2 1/2 dl grädde 2 1/2 dl creme fraiche 2 1/2 msk hummerfond 2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto 2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor 1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor salt & citronpeppar
Gör så här: Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen. Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i den sjudande såsen, vänd ner fond & pesto. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar. Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera. Gärna med en god citronpeppar.
* * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Mariannes Kladdkaka i bitar.
Gör så här Ställ ugnen på 150 grader. Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret. Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet, och häll sedan upp det på en långpanna – en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Har varit och storhandlat och fyllt upp kylen & godisförrådet. Jacob, Klara och farmors gull kommer i helgen, och då ska vi äta gott minsann. Det blir grillat, men vi sitter nog inomhus då det är ganska kyligt ute fortfarande. Jag ville bara kika förbi innan det är dags att marinera kött och röra ihop alla kalla röror. Så mycket roligare att laga mat när man är fler ❤️
Köpte hem till att göra kycklingspett och en helgrillad fläskfilé, Melvin & Nomi ville ha hamburgare, så det ska vi pressa sen. Broccoli, sparris, majskolvar och paprika. Så gott det ska bli.
Hoppas ni får en härlig helg, missa inte att följa mig på Instagram @jennysmatblogg
Denna maträtt är mina barn galna i. Den går snabbt att laga, tar lika länge som pastan att koka. Typ 10- 12 minuter för att vara exakt. Vissa av barnen kan vara snabba med att hitta löken i maträtterna, vill jag väldigt gärna ha lök så river jag ner den
Gör så här: Slanta &upp och dela falukorven i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken glansig och tills den doftar nötigt. Ner med korven och fräs runt, mät upp tomatpuré och vänd ner och fräs tillsammans. Sedan vänder du ner ketchup, creme fraiche, sweet chili och låter allt sjuda samman ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Allt har gått bra, och mamma & pappa mår bara bra. ❤️ Tänk att han äääntligen är här, han vi gått och väntat på. Han är ett underverk, farmors lilla prins. Den finaste som finns. Så nu börjar ett nytt kapitel i livet, och det ska bli en spännande tid.
God morgon raringar, Nästa vecka blir det ju Stockholm och jag planerar att äta massa god mat. Så nu vill jag ha tips på era trevligaste, härligaste och bästa restauranger. Tips mig i kommentarsfältet