Du beöver : u behöver :
Detta behöver du för att baka denna kladdkaka :
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ca 170 gram Valfri mintchoklad
2 dl vispgrädde till servering samt 1/2 citron ( rivet skal)
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör denna kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Grovhacka mintchokladen och rör ner.
Bred ut i den smorda och bröade formen ( ca 24 ) , och grädda i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Låt svalna i kylskåp ca 2 timme innan servering.
Vispa grädden tillsammans med rivet citronskal.
** Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet