Den är så fin
Det är Jacob som har gjort denna,
och nu hänger den så fint och pryder vårat fönster – så att alla som går förbi kan se den :
Absolut den finaste julstjärnan, någonsin.
Det är Jacob som har gjort denna,
och nu hänger den så fint och pryder vårat fönster – så att alla som går förbi kan se den :
Absolut den finaste julstjärnan, någonsin.
Idag har vi varit ute i pulkabacken hela förmiddagen ! 🙂
Bäst att passa på nu , för man har ju ingen aning om hur länge snön stannar kvar…
Trä på Marshmallow på träspetten, häll upp kokos på ett litet fat.
Smält chokladen över ett vattenbad, doppa toppen på Marshmallow
och försök se till att överskottet av choklad rinner av innan du doppar detta i kokosen .
Enkelt att göra hemma – men var försiktig med den varma oljan!
2 personer
2 bananer
neutral olja
Vaniljglass
(lönn) -Sirap
Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl iskallt vatten
Starta upp fritösen. ( Eller om ni inte har en fritös : Häll i oljan i stekpannan och värm upp oljan. ) Blanda mjölet och bakpulvret och sedan det iskalla vattnet, skala bananerna och dela dem i mitten på längden.
Doppa dem i frityrsmetan och lägg dem sedan i oljan ( testa om det är lagom varmt sedan genom att doppa en liten droppe av frityrsmeten och se om det börjar bubbla och fräsa. ) Ca 180 grader
Låt dem friteras tills de är gyllene och ta sedan upp dem och lägg dem på hushållspapper och låt överskottet av oljan rinna av.
Servera med vaniljglass och lönnsirap ,vanlig sirap går också bra.
Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering,
Men den får gärna stå kallt över natten ! 🙂 Viktigt!
Det här behöver du :
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
ströbröd och matfett till smörjning av form
Garnering:
100 gram vit blockchoklad
2 msk grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda samtliga ingredienser till kladdkakan. Och rör ihop.
Häll upp i en smord och bröad form ( ca 24-26 cm)Gräddas i ugn ca 25- 30 minuter.
Under tiden smälter du blockchokladen , som du brytit och hällt över 2 msk grädde , över ett vattenbad.
Detta brer du sedan ut över kakan – när den svalnat lite.
Kladdkakan ska stå kallt innan , gärna minst två timmar innan den ska serveras
2 stora pizzor
Pizzadeg
8dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
80-100 gram smör
2 dl mjölk
Fyllning
Tomatpureé
Lättstekt klippt bacon 2 pkt
Scarlottenlök
Mozarella
Timjan
Feffaroni
Skivad tomat
Rör ihop mjölet och bakpulvret innan du tärnar ner smöret och tillsätter mjölken. Knåda till en deg. Dela den på två och börja kavla ut pizzabotten.
Bred ut tomatpuree över pizzan, fyll på med bacon, tomat, lök , feffaroni och timjan.
In i ugnen tills pizzabotten blivit gyllenebrun och osten smält. Servera med en god sallad!
6 personer
Fyllningen
Sätt ugnen på 200- 225 grader
Gott till kaffet!
Dagens lilla tips blir, Dillmos 🙂
Jag tycker iallfall att det godaste potatismoset till stekt fisk,
är just hemmagjort Dillmos!
Du gör precis som vanligt potatismos.
Kokar potatis tills den är mjuk, en rejäl klick smör, lite grädde och ganska mycket salt.
Sedan finhackar du ner massa färsk dill.
Jättegott!! 🙂
Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att det bara blir segt.
Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten- för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .
Skiva de skalade morötterna i mynt, och klyfta löken.
Bryn detta lätt med matolja i en stor gryta, de ska inte få färg, utan bara mjukna upp.
Häll i vatten / hummerbuljong och låt detta sjuda upp.
Stöt saffranet, och rör ner tillsammans med grädden , låt det sjuda upp igen.
Tärna upp den tinade fisken, salta lite lätt och rör ner i soppan – låt detta sjuda på svag värmen,
tills fisken är klar ( 8-12 minuter ) Det beror på hur stora bitar du har i soppan.
När soppan sjudit färdigt, så ta av den från värmen och vänd ner kräftstjärtarna.
Serveras med vitlöksbröd
Smaklig Måltid