Jag har fått önskemål på lite ”nyttigare” mat – LCHF och GI. Och denna maten passar faktiskt alla då du kan välja själv om du vill servera potatis(-gratäng ) till den eller inte :
Till 6 st fyllda kycklingfileér :
1 burk med färskost ( 200 gram ) – jag valde en smaksatt färskost.
1 pkt bacon (ca 140 gram )
En härlig grönsallad på ruccola, tomat ( valfritt ) , paprika, rödlök, fetaost.
Jag tycker att det är gott att pressa lite lime över för att få mer syrlighet.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Klipp baconet tunt och rör i färskosten rör om om tills det blandat sig ordentligt .
Skär ett snitt på varje kycklingfile ( ett tips om du vill få lite vackra yta på kycklingen , är att du steker den i smör bara en liten stund på varje sida )
fyll sedan upp varje fileé med färskostblandningen.
Salta lite och peppra innan du ställer in den i ugnen på en ugnssäker plåt i ca 40 – 50 minuter.
( Detta beror på hur tjock kycklingen är men köttsaften ska inte vara rosa – utan den ska vara klar )
Servera sedan kycklingen till en god sallad , och ev en god sås!!