Busenkel soppa att göra, och brukar alltid vara väldigt uppskattad att bjuda på.
Passar både som förrätt och varmrätt – beroende på i hur stora skålar du serverar den i.
Det här behöver du till 4 portioner.
2 sharlottenlök
2- 3 morötter
smör
7 dl vatten
3 dl grädde
200 gram kräftost ( finns att köpa i tub eller ask )
1 skvätt med koncentrerad skaldjursfond
salt
1-2 kryddmått Cayennepeppar
400 gram skalade kräftor
Färsk dill
Serveras med gott vitlöksbröd.
(olivolja, flingsalt och oreganokrydda )
Gör så här :
Ta fram en stor kastrull.
Riv morötter och finhacka löken.
Bryn löken och morötterna i kastrullen så att de blir mjuka.
Tillsätt vatten, grädde och hummerfond. Låt små sjuda under tiden du gör vitlöksbröden.
(Skär upp bagutter och ringla över rikligt med olivolja, flingsalt och oreganokrydda,
gräddas i ugnen på 225 grader )
Rör ner kräftosten, och rör om. Smaka av med salt och lite cayenne.
Strax innan servering rör du i kräftorna. Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de lätt sega. )
Häll upp i fina djupa tallrikar, toppa med färsk dill.
Och serveras tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.
Smaklig måltid ! 😀