För fler mat- & baktips följ mig gärna på instagram
@jennysmatblogg
Detta behöver du till pajen :
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Fyllningen :
400- 450 gram kycklingfile
2 pkt bacon
3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % )
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt & peppar
1 dl riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
Stimla kycklingen, och bryn den , klipp ner baconet och bryn även den.
Rör ner creme fraiche, creme bonjour, chilisås.
Och smaka av med salt och peppar.
Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.
Serveras tillsammans med en god sallad.