Gjorde jättegoda köttbullar häromdagen och tänkte att ni säkert ville ha recept på detta. Barnen tyckte att dessa var de godaste de ätit… Bra betyg tyckte jag. Tycker att det är roligt att krydda köttbullarna olika från gång till gång. Jag brukar utesluta löken när jag gör köttbullar, tycker de är svårt att få dem runda när jag har lök i…. men det är kanske bara jag 🙂
Köttbullar på stekning, fungerar även utmärkt att göra i ugnen på plåt då slipper du allt matos.
Det här behöver du till 30 – 40 köttbullar :
700 gram blandfärs
4 msk ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
1 msk oxfond
1 1/2 msk med grov senap
1 1/2 tsk salt
nymalen peppar
Gör så här:
Rör ihop grädde och ströbröd och låt svälla en halvtimme, blanda ner ägg, senap, fond salt lite peppar och rör om ordentligt.
Blanda sedan ner grädd- och ströbrödsblandningen i köttfärssmeten och blanda om ordentligt. Forma sedan till köttbullar och stek dem klara i rikligt med smör.
Jag steker lika ofta i ugnen som på spisen, men när jag ska göra sås på stekskyn föredrar jag stekpannan.