Det här behöver du till 4 portioner.
God som förrätt, men beräkna då mindre portioner.
2 sharlottenlök
2- 3 morötter
smör
2 citroner
7 dl vatten
3 dl grädde
200 gram kräftost ( finns att köpa i tub eller ask )
1 skvätt med koncentrerad skaldjursfond
salt
1-2 kryddmått Cayennepeppar
400 gram skalade kräftor
Färsk dill
(olivolja, flingsalt nyriven / nypressad vitlök och oreganokrydda )
Ta fram en stor kastrull. Riv morötter, och riv av skalet ( bara det gula ) på citronen och finhacka löken.
Häll ner detta i en kastrullen och bryn det så att de blir mjuka. Tillsätt vatten, grädde och hummerfond och en skvätt pressad citron. Låt små sjuda under tiden du gör vitlöksbröden.
gräddas i ugnen på 225 grader )Rör ner kräftosten, och rör om. Smaka av med salt och lite cayenne.
Strax innan servering vänder du ner skaldjuren . Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de lätt sega. )Häll upp i fina djupa tallrikar, toppa med färsk dill.
Och serveras tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.