Husmanskost är alltid gott tycker jag, och roligt när man kan förnya de gamla vanliga recepten,
med enkla medel. Och just köttfärslimpa tycker jag är extra roligt att laga, därför att det är lätt att variera med färskost, och olika kryddor. Och sedan är det ju bara så gott också
Sist så gjorde jag en ost-och bacon späckad köttfärslimpa, serverade med kokt potatis och brunsås :
Du behöver för 5-6 portioner :
1 kg köttfärs
smör
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med färskost ( smaksatt) och 1 pkt bacon.
Serveras med kokt potatis och brunsås
Gör så här:
Ställ ugnen på 175- 200 grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna gräddblandning, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken och rör ner hela gräddblandningen ner i smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem brevid varandra på plastfolie. ( Se fler bilder i länken nedan)
Strimla baconet och bryn detta, fyll köttfärssmeten med bacon och färskost. Och rulla ihop de bägge delarna till en köttfärslimpa.
Lägg i en smordform, och ställ in i ugnen i ca 40- 50 minuter.
Servera med kokt potatis och brunsås.