Och nu såg jag här bland kommentarerna att jag missade att lägga ut receptet på den hemmagjorda majonäsen,
så här kommer den :
Det här behöver du :
2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar
Och förutom grunden till majonäsen,
så kan såklart smaksätta din majonäs med tillexempel vinäger, citron, cayenne eller vad du tycker är gott.
Gör så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig.
Klar att servera. Och mycket godare en den färdiga majonnäsen!! 🙂