Smördegsinbakad kyckling

Idag blir det en smördegsinbakad kyckling, med smak av mozzarella och skinka.
Serverad med en bulgur/pestoröra och en grönsallad.
Det som behövs till 4 personer :
Bulgur
Pesto
4 kycklingfileér
Smör
4 smördegsplattor
Mozzarella
Strimlad skinka
salt

Serveringstips : En nyttig grönsallad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek kycklingen i smör, och salta och peppra lite lätt.
Lägg sedan de färdiga kycklingfileerna på en tinad smördegsplatta  ( eller skär ut lagom stora bitar. )
Lägg sedan på rikligt med mozzarella och lite strimlad skinka innan du klämmer ihop allt till ett paket.
( lägg smördegsfliken neråt på plåten sedan )
Låt stå i mitten på ugnen tills smördegen har blivit fluffig och gyllene brun.
När bulgurn är färdig , rör ner en god pesto.
Och servera sedan den inbkade kycklingen, tillsammans med bulgurn och en god sallad.

Smaklig Måltid!!!

0
4 kommentarer

Daries äppelkaka

Hej Hej!

Nu är vi hemma igen från ett par dagars semester på Öland,med massa god mat, smarrig fika och trevligt sällskap 🙂

Och på hemvägen så hann vi även precis i tid till min mormor och morfars elva-fika.Det var så trevligt så, och mormor hade bakat en ny sorts muffins, med aprikos och banan-smak, ska se om jag kan lyckas att tjata mig till recepetet 😀

Och på tal om fika, så åt vi en äppelkaka hemma hos min syster som hon bakat.
Och det kan nog vara den godaste äppelkakan någonsin!!
Äppelkakan hade en knäckig yta och var bara såååå god.

Och självklart så fixade jag receptet till Er, varsågoda :

eäppälpp (1)

Du behöver :
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram smält smör
4 äpplen

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Smält smöret, och låt det svalna lite.
Rör sedan i ägg och smält smör i de torra ingredienserna.
Smörj en ugnssäker form med smör.
Skala och kärna äpplena, och skär upp dem i tunna klyftor och täck den
ugnssäkraformen med äpplen.
Häll sedan smeten över äpplena.
Och grädda i mitten på ugnen ca 35 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Servera sedan med vaniljsås eller vaniljglass!!
Gott som bara den! 😀

Sedan har vi grillat korv och åkt pulka.
Det hör liksom till när det är sportlov.
Och imorgon- ja då står det skridskor på schema 😀

Trevlig Helg önskar jag Er alla!! 😀

0
Kommentera

Kyckling i ädelostsås

Och som dagens lättaste  middagstips blir det kyckling. För kyckling känns alltid rätt, vare sig det är till vardagsmat eller finare middagsbjudningar!

4 – 5 portioner :
Färsk pasta
800 gram kycklingfile
Smör
140 gram ädelsost
en skvätt koncent. kycklingfond
1 stor röd paprika
3 dl grädde
3 dl  creme fraiche
Salt och peppar

Gör så här :

Strimla kycklingen och bryn den i smör. När den är färdig rör du i grädde,
creme fraiche, kycklingfond och salt och peppar.
Låt grytan sjuda , och under kokar du pastan.
Kärna ur och klyfta upp paprikan, och rör ner i såsen.

Sedan är det klart att serveras.

0
1 kommentar

Kräftpaj

Ikväll till middag blev det  kräftpaj , räkor och hemmagjord majonäs,
och så självklart en god sallad till detta och lite  baguetter med ost och smör :

Kräftpaj med dill:

Skaldjur är alltid gott, och godare blir dem att dippa i hemmagjord majonäs :

Till kräftpajen behöver du :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning :
2 burkar med kräftstjärtar a´170 gram styck
1/2 purjolök
1/2 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
Salt och peppar och lite cayennepeppar

Gör så här:
Mät upp mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten.
Arbeta ihop till en deg och platta ut  i en form ( ca 24-26 cm )
Ställ kallt i 30 minuter.
Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter.
Rör ihop 1 1/2 burk med  kräftstjärtar ( resten sparas till dekorering ), med dill och hackad purjolök .
Bred ut kräftblandningen sedan i det förgräddade pajskalet.

Mät upp grädde i en skål, och knäck i äggen- vispa ihop detta lite lätt för hand.
Salta & peppra gräddblandningen och smaka av med lite cayennepeppar.
Häll blandningen över all kräftfyllning :

Ställ sedan in i ugnen i ca 15- 20 minuter till – tills den fått vacker färg.
Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.


Sedan är det klart att servera!  😀
 

2
3 kommentarer

Pasta med kräftsås

Idag ville jag tipsa om en supersnabb och god Tisdagsmiddag.Tar endast  15- 20 minuter att laga.
Och det är ju perfekt en dag när man inte har tid att stå och laga mat i flera timmar…

kräftor

Detta behöver du , ca 4 pers :
Valfri pasta
200-250 gram kräftstjärtar
2 msk Kokosolja
1/2 st finhackad/riven  gullök
1 msk tomatpure
1 dl matlagningsvin
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Cayennepeppar efter egen smak
(hackad dill )

Gör så här :
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Smält kokosoljan i en stekpanna, och lägg ner den finhackade / rivna  löken

Rör ner creme fraiche, grädde, tomatpure, matlagnings vin och låt sjuda upp.
Smaka av med cayenne peppar, och tillsist så vänder du i kräftorna och ev. dill – de ska bara bli varma.
( Kokar de upp för länge blir de bara sega )

Serveras med en god pasta och sallad.

Jag tycker att det är gott att äta detta med en klick god pesto också . Mums!!

0
1 kommentar

Pannacotta på mjölkchoklad

Denna efterrätten är en riktig höjdare för oss chokladälskare.

Till 6 personer :
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 st gelatinblad

Vitchoklad, färska hallon och lite krossad mörkchoklad.

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. ( ca 5 minuter)
Och koka  upp grädde tillsammans med sockret.
Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.
Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar. ( Går även bra att lägga i en skål – så får man välja själv hur mycket man vill ha )

Låt stå kallt i ca 4 timmarn innan servering

Garnera med färska hallon , vitchoklad flan och lite mörk krossad choklad

Trevlig Fredag 🙂

0
2 kommentarer

Pizza

 

Hemma hos oss är hemmagjord pizza en riktig favorit.
Vi köpte en pizzamaskin för några år sedan , och den används flitigt.

Vi bakar pizzadegen ( ca 6-8 personer ) : 
10-11 dl  vetemjöl
150 gram smör
3 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
ev. cayennepeppar
4 dl mjölk

Rör ihop de torra ingredeienserna,
tärna ner smöret, fördela till en grynig deg.
Och tillsätt till sist mjölken och arbeta ihop till en deg.

Fyllning:
 
Extra smakrik & Fyllig tomatpure
oreganokrydda
Strimlad skinka
Tacofärs
oliver
champinjoner
tunt skivad och stekt fläskfile / oxfile
skivad lök
banan + curry
Ananas

Tillbehör : 
Servera med en god tjock bearneiesås

 

 
0
1 kommentar

Brytbröd med soltorkade tomater

Det här behöver du:  

1 burk med soltorkad tomat
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl riven cheddarost
1 msk strösocker
2 tsk salt
1/2 – 1 tsk cayennepeppar ( om ni inte gillar allt för stark mat så räcker det med ett kryddmått Cayennepeppar  )
16 dl vetemjöl

Pensling:
matolja

Garnering:
2 dl CheddarOst och valfri mängd flingsalt

Gör så här :
Låt den soltorkade tomaten rinna av, hacka den.Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, oljan och tomaten och cayennepeppar, ost, socker och saltet.Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.Smörj med rikligt ned matolja i en långpanna/ Ugnsplåt. Platta ut degen och dela den i lagom stora brytdelar med degskrapan .Pensla med olja och strö över flingsaltet och osten. Picka sedan brödet med en gaffel.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.Sedan ska det in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.Låt svala på ett galler innan brödet bryts.

 

0
Kommentera

Minipajer – citronkrämsfyllda tarteletter

Detta var en frisk efterrätt, som gillades av alla.

Till 5-6 personer :
Tarteletter
200 gram färskost Naturell ( t.ex Philadelphiaost)
3 msk florsocker
Skalet av 1 citron
1 tsk saft av citron ( eller mer efter egen smak )
2 strimlade kiwifrukter

Gör så här :
Vispa ( går bra med elvisp ) ihop philadelhiaost , med citronskal, florsocker, och citronsaft.
Skala och strimla kiwin.
Fyll tarteletterna med citronkrämen och dekorera med kiwi.

 

Klart att servera !

0
1 kommentar

Kräftsallad

Idag blev det en ”lättlunch” både nyttigt och gott. En god kräftsallad, med extra mycket av allt.

Vem har sagt att sallader måste tråkiga!?
Extra mycket av kräftor , ruccola, krämig  getost och söta körsbärstomater är ju  jättegott 😀 Och hacka över lite dill och rödlök sen så är det klart. 

 
0
Kommentera