Det här behöver du till cirka 20 st:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör
chokladfyllningen:
80 gram smör
1 msk kakao ( minska på kakao:n om ni vill ha krämen lite ljusare )
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl.
Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull,
låt sjuda / koka i 5- 10 minuter tills kolakrämen tjocknat.
Rulla sedan små kulor av den kylskåpskalla degen och lägg i forman ,
gör en urgröpning och fyll upp med chokladkräm.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 12- 15 minuter , eller tills de fått en vacker färg.
Nomi hade inte tid att hjälpa till och baka idag ,
hon har bara lekt med Molly hela förmiddagen :
Liten busunge 🙂
I eftermiddag står det Mamma & Thelma-tid på schemat. Vi ska åka in till stan och kika lite i butikerna,
och sedan blir det en fika på något trevligt café 😀