Här kommer nu det efterfrågade receptet på marängtårtan med choklad, mousse och färska bär.
Det här behöver du :
6 st äggvitor
4 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
100 gram fin mörkchoklad
Chokladmousse
5 dl vispgrädde
färska blåbär
färska jordgubbar
Gör så här
Gör choklademoussen först.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen, vänd den försiktigt så att marängen blir randig. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
klicka ut chokladmoussen över tårtbotten, och vispa grädden fluffig.
Klicka slarvigt ut grädden över marängbotten och garnera med färska bär.
Servera genast ! Smaklig fika