Tillbaka frÄn Alicante

Ja , nu Ă€r vi hemma igen 🙂  Och vi har verkligen haft en toppenbra weekend i Alicante. Ni som bor i nĂ€rheten av vĂ€xjö – Ni vet vĂ€l att det gĂ„r att hitta ruskigt billiga flygbiljetter till Alicante frĂ„n vĂ€xjö ?! 🙂

HĂ€r kommer vĂ„r semester i bilder …..

NÀr Jacob fick vÀlja mat sÄ blev det mycket pizza, med mozzarella pÄ :

Även en del glass blev det ocksĂ„ , dock inte alls lika god som glassen i Italien!!

Mycket sol och bad – och en hel del lĂ€sk vid stranden 🙂

Den enda bilden som jag sjĂ€lv fastnade pĂ„ , och tittar inte in i kameran. Typiskt 🙄  

 

PĂ„ ena sidan av hotellet hade vi en fin sandstrand och pĂ„ andra sidan hade vi bĂ„thamnen med massa fina bĂ„tar 🙂

Och lite mera mat …… 🙂

 

Tur med vĂ€dret hade vi – och det har ju Ă€ven Ni hĂ€r hemma i Sverige haft 😀
Hoppas nu sommarvÀrmen Àr hÀr för att stanna! 

0
Kommentera

Grillade bananer med masssor av choklad

Idag Àr det dags att Äka hemÄt, flyget gÄr klockan sju pÄ morgonen.
SĂ„ vi Ă€r hemma igen innan lunch, Perfekt.  Och pĂ„ tal om perfekt…. detta Ă€r en perfekta efterrĂ€tt nĂ€r man Ă€ter grillat.
En riktig sommarklassiker, och man kan fylla pÄ med vilken god choklad som helst. Och Àven nötter Àr gott att ha i ocksÄ .

Vi brukar lÀgga dessa inlindade bananknyten direkt pÄ grillen / kolen nÀr vi grillat fÀrdigt middagen.
sen brukar de vara lagom att ta upp nĂ€r vi har Ă€tit klart! 🙂
Serveras med god grÀddig glass .
 
 

Gott!!

0
2 kommentarer

Alicante

Godmorgon!
Ja nu Ă€r vi fĂ€rdigpackade och snart klara för att Ă„ka, halva familjen ska resa och vi kommer hem igen pĂ„ MĂ„ndag. Jacob, Thelma och jag Àr det som ska flyga, och denna gĂ„ngen sĂ„ bĂ€r det av mot Spanien, Alicante. NĂ„gon som varit dĂ€r? Tipsa gĂ€rna om det Ă€r nĂ„got vi inte fĂ„r missa. Vattenland eller nöjesparker ?! 🙂

Vi har ju redan varit i Spanien men aldrig i Alicante ) sĂ„ nĂ„gon ny markering pĂ„ vĂ„r lilla reskarta blir det inte denna gĂ„ngen…

 

 Bloggen Ă€r nu uppdaterad och klar. PĂ„ Ă„terseende! 🙂

0
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KrÀmig kycklinglasagne

Dagens middagstips blir en krĂ€mig kycklinglasagne 🙂

Men innan dess mĂ„ste jag tipsa om Ellos snygga toppar för alla storlekar och former. Älskar att de har klĂ€der för alla. 

 

KLICKA HÄR för deras erbjudande.
Och nu till receptet

 
kyckling1
  
Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Mozarella
 
BechamelsÄs:
5 dl grÀdde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
tacokrydda
 
 
 
Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 180 grader.
SkÀr kycklingen i lagom smÄ tÀrningar, och smörstek dem sÄ att de blir genomstekta.
Under tiden gör du BechamelsÄsen:

 SmĂ€lt smöret HĂ€ll i hĂ€lften av grĂ€dd/mjölkblandningen i en kastrull, och lĂ„t sjuda upp

HÀll upp mjölet och rör ut med lite mjölk sÄ att det inte klumpar sig, blanda i sÄsen under omrörning.
Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen ocksĂ„, medan sĂ„sen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mĂ€ngd tacokrydda – smaka av.
och lÄt sjuda ett par minuter.

Sedan tÀcker du botten med lite BechamelsÄs, varva med lasagneplattor, kyckling , sÄs och mozzarella.
StÀll in i mitten pÄ ugnen och grÀdda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna Àr lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.

* Mitt tips pĂ„ snabbmatsvariant pĂ„ denna lasagne , Ă€r att köpa Knorrs fĂ€rdiga bechamelsĂ„s, den smakar faktiskt nĂ€stan lika gott som den hemmagjorda 🙂

12
32 kommentarer

Pizzasnurror

 

HĂ€r kommer de smördegsbakade pizzasnurrorna, som vi serverade till salladen 😀

Goda och enkla att göra.
Passar till soppa, sallad , som mingelmat – eller varför inte till krĂ€ftorna

Du behöver :

Smördeg
ChilisÄs
Mozzarella
Strimlad skinka

Oreganokrydda

Gör sÄ hÀr :
StÀll ugnen pÄ 225 grader
Kavla ut smördegen nÄgot och bred över ett lager med chilisÄs.
fördela mozzarella och strimlad skinka över. Rulla ihop till en lÀngd ( som man gör nÀr man bakar bullar )
Och skÀr sedan lagom stora bitar , och lÀgg pÄ en bakplÄt med bakplÄtspapper.
Strö över oregano krydda och grÀdda tills de fÄtt en vacker gyllene brun fÀrg.

Serveras varma / ljumna

 

1
Kommentera

Kladdkaka med muscovadosocker

Denna kladdkakan fick en ny smak, eftersom jag bakade med muscovadosocker, sÄ det blir lite knÀckigt, med en smak av kola.  Gott!!

Till detta behöver du :
En form med avtagbara kanter ( ca 26 cm )
Smör och ströbröd till formen 

75 gram smör
3/4 dl olja ( t.ex matolja, rapsolja )
3 Àgg
3 dl ljust muscovadosocker
3 1/2 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker.

Gör sÄ hÀr :
StÀll ugnen pÄ 175  grader, smöra och bröa formen.SmÀlt smöret, och lÄt svalna.
KnÀck Àggen i en skÄl,Blanda ihop alla torra ingredienser i en skÄl,  och rör, (eller vispa lÀtt för hand) ner detta i ÀggskÄlen. TillsÀtt smöret och oljan  och rör om ordentligt tills allt har blandat sig vÀl.HÀll upp i den bröade formen. Och stÀll in i ugnen i ca 15-20 minuter.

Och stÀll sedan kallt i minst en timme innån servering.

Servera med grÀdde.

Tips!! Det Ă€r alltid gott att hacka ner mjölkchoklad i kladdkakan innan den grĂ€ddas  😀

0
1 kommentar

GrÀddkola

Idag har vi hunnit med mycket hĂ€r hemma, vi har varit och utrĂ€ttat Ă€renden och inhandlat nya rĂ€fsor och bra-att-ha-prylar till trĂ€dgĂ„rdsarbetet. Sedan har vi varit ute och fixat i trĂ€dgĂ„rden, spolat av plattorna och nya muren, och Àven fixat grĂ€smattan, i hopp om att  den nu ska bli grön till sommaren 😀 Men nog om trĂ€dgĂ„rdsarbete,   jag tĂ€nkte ju tipsa om en god glassig efterrĂ€tt jag gjorde hĂ€romdagen.
Verkligen urgod och med smak av grÀddkola och salta jordnötter :
 

Du behöver till 5- 6 portioner

1 burk karamelliserad mjölk
Salta jordnötter
GrÀddglass
2 dubbla daim

Gör sÄ hÀr :
Detta Àr ju en superenkel efterrÀtt.
Grovhacka daimen och mixa i hop snabbt med en god grÀddglass
 

Varva sedan alltsammans i serveringsglasen karamelliserad mjölk , grÀddglass, jordnötter, daimglass o.s.v

Klart att serveras!

 

 
 
 
 
 

 

 

Jag dukade efterrÀttsglasen pÄ dessa smÄ ljusassietter som jag fyndade för ett tag sedan

ÖnskemĂ„l om 80-tals rĂ€tten ”Flygande Jakob” , kommer dyka upp hĂ€r pĂ„ matbloggen imorgon 😀 Och nu önskar jag Er alla en fortsatt trevlig Söndag.
 
 

 

 

0
Kommentera

Pasta med baconsÄs

Idag tÀnkte jag tipsa om en god vardagsrÀtt som vi Àter minst en gÄng i mÄnaden hÀr hemma.
Och det Ă€r en enkel pastarĂ€tt med en krĂ€mig baconsĂ„s – och detta Ă€r en riktig klassiker hĂ€r hemma hos oss 🙂

Pasta med baconsÄs

Detta behöver du :

Bandspagetti
2 pkt bacon
1 /2 hackad gulök
5 dl creme fraiche
2-4 msk chilisÄs ( efter egen smak och tycke)
nÄgra blad finhackad basilika
10 körsbÀrstomater
salt och peppar

Gott att ha klyftade krispiga champinjoner i denna sÄsen.

Gör sÄ hÀr:
koka pastan enligt anvisningar pÄ förpackningen.
Finhacka löken och klipp baconet – bryn detta klart.
Rör ner creme fraichen, chilisÄsen och hackad basilika. Klyfta tomaterna och rör ner. LÄt det sjuda upp och Smaka av med salt och peppar.

Serveras sedan med pastan och en god sallad

Smaklig mÄltid!

0
7 kommentarer

Nomineringen


Jag har sagt att jag ska höra av mig nÀr resultatet var fÀrdigrÀknat för Nomineringen, hur det nu Àn gick.
Och nu har resultatet frĂ„n Isabellas bloggtĂ€vling avslutats och jag VANN  😯
Wiiieee

Stort tack till Er alla som har röstat, sÄ roligt att Ni har tagit er den tiden och röstat!
Det vĂ€rmer jĂ€ttemycket! 🙂

Under Onsdagen sÄ kommer recepetet pÄ lakritsglassen.
Missa inte det om du gillar lakrits, för den var bÄde god och enkel.

0
Kommentera

Tom ka gai

Hej,
IgĂ„r lagade jag en soppa ” tom ka gai ”, och detta blir mitt lilla tips pĂ„ god soppa nu i helgen, en smakrik och riktigt god sĂ„dan.
Detta receptet blev jag inspirerad av frÄn recept.nu, med jag gjorde nÄgra mindre Àndringar.


Detta behöver du till 5- 6 port :

4 st kycklingfiléer
150 g champinjoner
3 st citrongrÀs (endast den vita delen)
2 st röd chili
8 dl hönsbuljong
8 dl kokosmjölk
1 msk riven fÀrsk ingefÀra
5 st limeblad
250 g Àggnudlar
2 msk fisksÄs
1/2 dl fÀrskpressad limesaft (1-2 lime)
koriander
1 st lime i klyftor
Chili till garnering, ev

Gör sÄ hÀr :
SkÀr kycklingen i strimlor.
Dela champinjonerna om de Àr smÄ eller skÀr dem i skivor.
Krossa citrongrÀsen ( endast den vita delen) och strimla dem tunt.
KÀrna ur chilin och skÀr den i tunna skivor.
Blanda buljong och kokosmjölk i en stor kastrull.TillsÀtt ingefÀra, citrongrÀs, limeblad och chili.
Koka upp och lÄt soppan sjuda i ca 15 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna pÄ förpackningen.
HÀll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskÄlar.
LÀgg ner kycklingen i soppan och sjud tills den Àr genomkokt, i ca 5-8 minuter. TillsÀtt champinjoner och lÄt sjuda i ytterligare nÄgon minut. Blanda i fisksÄs och limesaft. HÀll upp i soppskÄlarna.Hacka den fÀrska koriandern.Strö koriander över soppan och servera direkt med limeklyftor. Om mer hetta önskas, toppa med ytterligare lite skivad chili.

NÄgot som Àr mindre thailÀndskt Àr creme fraiche & ostflarn. Men just det var vÀldigt gott till denna soppan.

Smaklig spis!

0
Kommentera