Dagen har i vanlig ordning bara rusat förbi. Handlat, uträttat ärenden och köpt växter som ska klättra på planket…Så imorgon ska det grävas och planteras igen Men snart är det dags för godis och filmtittande , nya Trasselfilmen som vi missade när den gick på bio.
Har Ni sett den, är den bra?
Disneyfilmerna brukar ju vara superbra – vet inte om det är jag eller barnen som tycker att det är roligast med alla dessa fina tecknade filmer 🙂
Redan fredag – Härligt Jag har läst igenom lite av era önskemål om bloggen, roligt att Ni tycker till.Gärna fler inlägg då – istället för bara ett långt om dagen. Låter som en bra ide, och med fler kommentarer Så är det inga problem att mata ut några extra inlägg om dagen!
Idag så står det speldag på schemat. För det bara är bara så tråkigt väder ute, men hoppas att det lättar upp och kan bli lite sol i eftermiddag iallafall. * håller tummarna*
Mycket “Toy story” här hemma hos oss…. Om Melvin får välja.
Dessa tarteletter passar till buffen, som förrätt , plockamat och till mellis.
Små minpajer fyllda med bacon och man kan fylla dem med annat gott :
Fyllning nummer 1 : ( räcker till 4 st )
1 pkt Bacon
6 st klyftade körsbärstomater
1/2- 3/4 dl – creme fraiche
Ny malen peppar
Fyllning nu 2 : ( räcker till 4 )
10- 12 st Kryddig Kalkonskinka
1/2 Finhackad röd paprika
1/2 – 1 dl philadelphiaost
* I bägge recept kan man öka lite på creme fraiche / philadelphiaost. Men fyllningen får inte bli för lös.
Gör dina små minipajer så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn baconet, rör ner creme fraichen. Och klyfta ner körsbärstomaterna, och rör ner nymalen peppar.
Fyll upp tarteletterna med fyllningen.
Gör samma sak med skinkfyllningen, dock behöver inte skinkan att brynas. Utan rör ihop allt kallt.
Och fyll skalen med .
Grädda i mitten på ugnen tills de fått en vacker färg.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Smöra pajformen.
Skala och klyfta äpplena, och fyll formen med bitarna.
Sockra äpplena och pudra över kanelen.
I en skål mäter du upp socker, mjöl och tärnat smör – arbeta ihop till en deg.
Smula degen över äpplena och ställ in i mitten på ugnen, i ca 20 minuter eller tills den fått en vacker färg.
Nu när grillkvällarna blir fler och fler så tänkte jag tipsa om en god hemmagjord ( lätt ) marinad för lamm. När vi grillade sist så passade vi på att grilla lammspett, och jag tycker att det blev jättegott.
Marinad :
1 dl god olivolja
rivet skal av en citron
2 msk citronsaft ( eller mer efter egen smak )
1/2 tsk salt
nymald peppar
1/2 kruka färsk rosmarin
lite grovhackad färsk timjan
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser och lägg detta i en fryspåse, lägg ner lammbitarna och låt stå kallt i minst 4 timmar innan ni ska grilla.Men låt gärna stå över natten.
Trä dem på spett tillsammans med färsk lök och grilla.
Ja , nu är vi hemma igen 🙂 Och vi har verkligen haft en toppenbra weekend i Alicante. Ni som bor i närheten av växjö – Ni vet väl att det går att hitta ruskigt billiga flygbiljetter till Alicante från växjö ?! 🙂
Här kommer vår semester i bilder …..
När Jacob fick välja mat så blev det mycket pizza, med mozzarella på :
Även en del glass blev det också , dock inte alls lika god som glassen i Italien!!
Mycket sol och bad – och en hel del läsk vid stranden 🙂
Den enda bilden som jag själv fastnade på , och tittar inte in i kameran. Typiskt 🙄
På ena sidan av hotellet hade vi en fin sandstrand och på andra sidan hade vi båthamnen med massa fina båtar 🙂
Och lite mera mat …… 🙂
Tur med vädret hade vi – och det har ju även Ni här hemma i Sverige haft 😀
Hoppas nu sommarvärmen är här för att stanna!
Idag är det dags att åka hemåt, flyget går klockan sju på morgonen.
Så vi är hemma igen innan lunch, Perfekt. Och på tal om perfekt…. detta är en perfekta efterrätt när man äter grillat.
En riktig sommarklassiker, och man kan fylla på med vilken god choklad som helst. Och även nötter är gott att ha i också .
Vi brukar lägga dessa inlindade bananknyten direkt på grillen / kolen när vi grillat färdigt middagen.
sen brukar de vara lagom att ta upp när vi har ätit klart! 🙂
Godmorgon!
Ja nu är vi färdigpackade och snart klara för att åka, halva familjen ska resa och vi kommer hem igen på Måndag. Jacob, Thelma och jag är det som ska flyga, och denna gången så bär det av mot Spanien, Alicante. Någon som varit där? Tipsa gärna om det är något vi inte får missa. Vattenland eller nöjesparker ?! 🙂
Vi har ju redan varit i Spanien men aldrig i Alicante ) så någon ny markering på vår lilla reskarta blir det inte denna gången…
Bloggen är nu uppdaterad och klar. På återseende! 🙂
Dagens middagstips blir en krämig kycklinglasagne 🙂
Men innan dess måste jag tipsa om Ellos snygga toppar för alla storlekar och former. Älskar att de har kläder för alla.
KLICKA HÄR för deras erbjudande. Och nu till receptet
Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör 500 gram kycklingfile Mozarella
Bechamelsås: 5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill ) 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 100 gram smör salt och peppar tacokrydda
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader. Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta. Under tiden gör du Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen också, medan såsen sjuder. Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av. och låt sjuda ett par minuter.
Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.
* Mitt tips på snabbmatsvariant på denna lasagne , är att köpa Knorrs färdiga bechamelsås, den smakar faktiskt nästan lika gott som den hemmagjorda 🙂