Kikar förbi som snabbast från ett riktigt varmt Italien , och nu ska vi åka vidare mot Kroatien. Dock så kan jag inte andra storlek på alla bilder nu – så det får vänta tills vi är hemma 🙂 Men det är så vackert här, och vi har haft tur med vädret. Däremot har jag tittat tillbaka lite bland mina tidigare recepet och såg att ”Ni gillat” en del recepet mer än andra så jag tänkte att vi lyfter fram ett av dem – ifall att några av er kanske missat den 🙂
Denna cheesecaken med apelsin som varit väldigt populär :
Digestivbotten, ugns temp: 150 grader
17 st digestivkex
100-125 smör
4 msk strösocker
Mixa kexen , så att det nästan blir som mjöl. Rör sedan ihop med smält smör och socker.
Platta ut i en rund form ( med avtagbara kanter ) , ca 22-25 diameter.
Ska gräddas i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter.
Låt digestivbotten sedan svalna i frysen medan du gör cheseecaken.
3 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram färskost (Philidelphia Naturell – valde jag )
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin
Så här gör du cheseecake:
Knäck äggen , och dela på äggvitor och äggulor i 2 olika skålar.
Vispa ihop äggulor, socker, och vaniljsocker. Vänd sedan ner Philadelphiaosten, och presse ner saften från apelsinen, samt river du ner skalet från den tvättade apelsinen.
I den andra skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum, sedan kan du bara lägga på det hårda äggviteskummet på den andra smeten, men blanda inte runt än.
Nu ska du vispa grädden , och när den är klar så ska du blanda i , vända om samtliga, så att de blandas. Men rör inte runt för mycket.
Fyll sedan det svala pajskalet med röran , och låt sedan stå kallt i frysen minst 4 timmar
Låt stå kallt i 4 timmar innan servering, och ta fram cheseecaken 20 minuter innan den serveras.
Dekorera med färska hallon och citronmeliss.