Trevlig Söndag

Idag regnar det , och har regnat hela förmiddagen.
Men Nomi har fått nya gummistövlar , som hon bara är sååå glad över. Hon har nämligen på sig dem hela (!!) tiden. Så ingen är gladare än hon idag – för här öser regnet ner 🙂

Nomi och Molly är bästa kompisar 🙂 Jag har fått mail där ni vill se fler bilder på vår lilla hund. Och lilla Molly mår jättebra, hon är nu 9 månader. Och ni har efterfrågat att jag ska ha fler bilder på mig på bloggen . …. Men jag fastnar verkligen typ aldrig på bild.

Men här kommer iallafall några dagsfärska bilder.

 

 

Men nu ska vi åka till barnens farmor och farfar och fika lite.
Hoppas Ni får en riktigt trevlig Söndag! 🙂

0
Kommentera

Kräftor, kräftor, kräftor

Hej igen!

 

 

Födelsedagsbarnet tackar för alla fina gratulationer på sin tioårsdag…..
Och innan det är dags att duka fram lite födelsedagsgodis framför tv:n så måste ju visa lite bilder från gårdagens skaldjursfrossa 🙂

och förutom kräftor och massvis med räkor så åt vi hemmagjord västerbottenpaj, varma vitlöksbröd
…. brietårta och massa ost och kex

Med gräddfilssås och finhackad gräslök / rödlök

Varm brietårta med naturella nötter och torkad frukt är jättegott till kex.

Du behöver : 
1 rund brie
blandade nötter & torkade frukter
flytande honung

Ställ ugnen på 200 grader och gräddda i mitten på ugnen tills osten smälter.
servera med salta kex , eller finn Crisp

Skaldjur – och framförallt kräftor är alltid gott ( men jobbigt att skala ) Men vi har bara hunnit med att äta kräftor ett par gånger i år.

Hur är det med er …..har ni ätit kräftor än ?!

0
Kommentera

Idag är ingen vanlig dag

idag är det Thelmas födelsedag!! Hurra hurra hurra !

Syster med familj kom hit redan igårkväll – så vi hade lite födelsedagsmiddag för Thelma i förväg då med kräftor , paj, och brietårta med kex och olika ostar. Sedan idag så steg vi upp tidigt här hemma jag ,Jonathan , Tobias, Daries och alla fem barnen. Dukade frukostbrickan och fixade med paketen, innan vi kom in och sjöng vår kråksång för en väldigt trött tioåring.

Och ett stort grattis gumman på din stora dag! 😀

 

Och nu har vi vinkat av syster och familj som ska åka vidare på en campingsemester.
Och vi ska förberda inför lite fika – glasstårta med sega (färgade) hemmagjorda maränger

Thelma 10 år !! 😀

0
Kommentera

Eget smör

Eget smör…

Gott smör , på ett hårt bröd med ost och skinka. 🙂

Detta behöver du :

5 dl Vispgrädde
Salt ( efter egen smak )

Gör så här :
Häll upp grädden i en skål. Vispa med elvisp länge.
Vispa tills det bildas små smörkulor grädden , sila bort den vätskan som bildas.
rör ner salt efter egen smak. Och lägg upp i en vacker skål.

Förvara smöret i kylskåp. Ta fram en stund innan det ska ätas – så att smöret blir mjukt och lätt att bre med.

Klart!

Hej och godmorgon alla morgonpigga.

Här startade vi morgonen med en tidig frukost bestående av bland annat kokta ägg, musli och goda mackor / knäcke med hemlagat smör. Eget smör är verkligen busenkelt att göra!
men nu är frukosten avklarad och solen skiner även denna Torsdag 🙂
Och barnens Kusin Nea följde med oss hem från Öland igår- och på schemat för dagen står det …. lekplatsen, minigolf , pannkakslunch och bio 😀
Det verkar bli en riktig toppendag helt enkelt !

 

0
4 kommentarer

Chicken Tikka masala

En indisk- inspirerad maträtt som har lite fler ingredienser, men som bara är såå god… 

Till 4-6 personer :
Ris
650-700 gram kycklingfilé
Smör
5 dl grädde
3 salladslökar ( eller 1 stor gullök)
1/2 hackad röd chili
1 paprika
4 msk tomatpure
Hackad koriander ( Mängd Efter egen smak och tycke)
1-2 msk riven ingefära
2 pressade vitlökar
4 tsk garam Masala
Salt och nymalen peppar (cayenne peppar )
Toppa gärna med en god Pesto.

Serveras med Naanbröd , och med en god salladGör så här :
Koka riset enlig anvisningar på förpackning, och värm Naanbrödet , på 225 grader- precis innan maten ska serveras.

Tikka Masala :  Strimla kycklingen och bryn den i smör.
Tillsätt lök , vitlök, Chili ingefära, koriander, hackade grönsaker och Garam masala.
Häll över grädden och tomatpuren, smaka av med salt och peppar och ev. cayennepeppar.

0
Kommentera

Lite nytt till huset . . .

Tänk att igår hann jag faktiskt med att sätta upp min nya tavla som jag fyndat.
Jag tror att det är just detta mjölkkanna motivet, som gjorde att jag inte kunde låta bli att köpa den 🙂

Jag fyndade ju också en härlig kanna i zink att plantera växter i ,
dessa fanns i många olika storlekar.

 

Nu ångrar jag bara liiite att jag inte köpte den lilla mjölkkanna också, 😯
den hade ju faktiskt varit perfekt nu när snart alla fikastunder på altanen närmar sig.
Men men.. jag får hoppas att de inte tar slut – så jag hinner fynda även denna söta liten mjölkbringare nu innan sommaren dyker upp.

0
Kommentera

Semester

Nu är vi alldeles snart på väg, till en minisemester på Öland och vi hoppas vi såklart på vackert väder så att vi kan åka till havet !

Men innan vi kör så tänkte jag hinna med att visa vad jag åt till middag igår.
Och det blev detta :

 

Baconinlinda sparris, med en god bearneiesås, sallad och helstekt fläskytterfile.

Men nu alla vänner är det dags att packa in det sista i bilen .
På återseende 🙂

0
Kommentera

Bearneiesås

Hej och godkväll alla
Hoppas Ni haft en underbar dag i detta fina sommarväder!

Nu till bearnaisesåsen som jag lovade recept på. Enkel , hemmagjord och framförallt riktigt god!

Du behöver till 4-6 portioner:

300 gram smör
1/2 msk finhackad sharlottenlök
8 vitpepparkorn ( krossade )
2 msk vitvinsvinäger
1/3 dels dl vatten ( 2 *gånger )
4 äggulor
2 tsk torkad dragonkrydda
3- 4 msk färsk hackad persilja

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan. Krossa pepparkornen i en mortel.
Finhacka löken , och häll upp den i en annan kastrull tillsammans med vatten ( 1 /3 dels dl ) vitvinsvinäger och peppar. Låt det koka upp.
Låt det sjuda så att all vätskan nästan kokat bort – häll då i den andra delen vatten ( 1/3 dl )
Ställ kastrullen i ett vattenbad med hett vatten, och häll under tiden du vispar i en äggula i taget. Vispa tills äggsmeten tjocknar.
Då tillsätter du smöret – först dropp vis – och vispa under tiden – sedan häller du sakta i. Vispa hela tiden. ( annars finns risk för att såsen skär sig )
Tillsätt sist dragonen och färsk persilja. Rör om , och sedan är den klar att serveras.

Smaklig måltid !

0
Kommentera

Fina mjölkkannor

Just nu bakar jag en maräng”tårta” med blåbärsgrädde – och blir det lyckat så kommer receptet dyka upp inom kort 😀 Och medan marängen gräddas…. tänkte jag passa på att visa mitt fynd som jag gjorde på IKEA sist…

Denna fina mjölkkanna, i vitt :

Nöjd och glad är jag iallafall 😀

NI som följt bloggen ett tag vet ju att jag har den stora mjölkannan också ,
men den har jag planterat i :

Fina , vita och prisvärda tycker jag 😀

0
Kommentera

Rabarbersaft

Enkelt och så gott!

 

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor.

Servera saften kall med mycket is och färska jordgubbar.

Barnen tyckte saften var jättegod 🙂 Så det var ju ett toppenbra betyg

Men nu är det dags att ställa mig och laga lunchen, barnen har röstat för kycklinglasagne.
Så det får det bli idag 🙂

0
10 kommentarer