Chicken Tikka masala

En indisk- inspirerad maträtt som har lite fler ingredienser, men som bara är såå god… 

Till 4-6 personer :
Ris
650-700 gram kycklingfilé
Smör
5 dl grädde
3 salladslökar ( eller 1 stor gullök)
1/2 hackad röd chili
1 paprika
4 msk tomatpure
Hackad koriander ( Mängd Efter egen smak och tycke)
1-2 msk riven ingefära
2 pressade vitlökar
4 tsk garam Masala
Salt och nymalen peppar (cayenne peppar )
Toppa gärna med en god Pesto.

Serveras med Naanbröd , och med en god salladGör så här :
Koka riset enlig anvisningar på förpackning, och värm Naanbrödet , på 225 grader- precis innan maten ska serveras.

Tikka Masala :  Strimla kycklingen och bryn den i smör.
Tillsätt lök , vitlök, Chili ingefära, koriander, hackade grönsaker och Garam masala.
Häll över grädden och tomatpuren, smaka av med salt och peppar och ev. cayennepeppar.

0
Kommentera

Lite nytt till huset . . .

Tänk att igår hann jag faktiskt med att sätta upp min nya tavla som jag fyndat.
Jag tror att det är just detta mjölkkanna motivet, som gjorde att jag inte kunde låta bli att köpa den 🙂

Jag fyndade ju också en härlig kanna i zink att plantera växter i ,
dessa fanns i många olika storlekar.

 

Nu ångrar jag bara liiite att jag inte köpte den lilla mjölkkanna också, 😯
den hade ju faktiskt varit perfekt nu när snart alla fikastunder på altanen närmar sig.
Men men.. jag får hoppas att de inte tar slut – så jag hinner fynda även denna söta liten mjölkbringare nu innan sommaren dyker upp.

0
Kommentera

Semester

Nu är vi alldeles snart på väg, till en minisemester på Öland och vi hoppas vi såklart på vackert väder så att vi kan åka till havet !

Men innan vi kör så tänkte jag hinna med att visa vad jag åt till middag igår.
Och det blev detta :

 

Baconinlinda sparris, med en god bearneiesås, sallad och helstekt fläskytterfile.

Men nu alla vänner är det dags att packa in det sista i bilen .
På återseende 🙂

0
Kommentera

Bearneiesås

Hej och godkväll alla
Hoppas Ni haft en underbar dag i detta fina sommarväder!

Nu till bearnaisesåsen som jag lovade recept på. Enkel , hemmagjord och framförallt riktigt god!

Du behöver till 4-6 portioner:

300 gram smör
1/2 msk finhackad sharlottenlök
8 vitpepparkorn ( krossade )
2 msk vitvinsvinäger
1/3 dels dl vatten ( 2 *gånger )
4 äggulor
2 tsk torkad dragonkrydda
3- 4 msk färsk hackad persilja

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan. Krossa pepparkornen i en mortel.
Finhacka löken , och häll upp den i en annan kastrull tillsammans med vatten ( 1 /3 dels dl ) vitvinsvinäger och peppar. Låt det koka upp.
Låt det sjuda så att all vätskan nästan kokat bort – häll då i den andra delen vatten ( 1/3 dl )
Ställ kastrullen i ett vattenbad med hett vatten, och häll under tiden du vispar i en äggula i taget. Vispa tills äggsmeten tjocknar.
Då tillsätter du smöret – först dropp vis – och vispa under tiden – sedan häller du sakta i. Vispa hela tiden. ( annars finns risk för att såsen skär sig )
Tillsätt sist dragonen och färsk persilja. Rör om , och sedan är den klar att serveras.

Smaklig måltid !

0
Kommentera

Fina mjölkkannor

Just nu bakar jag en maräng”tårta” med blåbärsgrädde – och blir det lyckat så kommer receptet dyka upp inom kort 😀 Och medan marängen gräddas…. tänkte jag passa på att visa mitt fynd som jag gjorde på IKEA sist…

Denna fina mjölkkanna, i vitt :

Nöjd och glad är jag iallafall 😀

NI som följt bloggen ett tag vet ju att jag har den stora mjölkannan också ,
men den har jag planterat i :

Fina , vita och prisvärda tycker jag 😀

0
Kommentera

Rabarbersaft

Enkelt och så gott!

 

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor.

Servera saften kall med mycket is och färska jordgubbar.

Barnen tyckte saften var jättegod 🙂 Så det var ju ett toppenbra betyg

Men nu är det dags att ställa mig och laga lunchen, barnen har röstat för kycklinglasagne.
Så det får det bli idag 🙂

0
10 kommentarer

Bröllopsdag

Idag firar vi bröllopsdag – idag är det nämligen 3 år sedan vi gifte oss!!
Och det hade regnat nästan hela denna sommaren, men just på våran dag så hade vi strålande solsken. Vi valde att ha ett litet enkelt borgligt utomhusbröllop. . . .

Jag var lite orolig att inte klänningen skulle passa på bröllopsdagen … eftersom vi var gravida. Men som tur var så lyckades jag komma i klänningen faktiskt, även om det var något svårt att dra upp dragkedjan över magen 😉

Sedan efter vår lilla vigsel så dukade vi upp för en festlig liten picknick med kyckling, kallskuret, sallader, potatissallader, såser och massa annat gott – och ett par timmar senare satt vi på flyget för att åka på bröllopsresa. En helt underbar dag

0
Kommentera

Tunnbrödsrulle med kycklingfyllning

Tunnbrödsrulle med kycklingfyllning

 

Detta behöver du :

1 tunnbröd
1 kycklingfile
1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk sambal oelek ( ev mindre om du vill ha mildare smak- testa dig fram  )
smör
blandad sallad
körsbärstomat
rödlök

Gör så här :
Strimla kycklingen och stek den i smör,
när kycklingen är genomstekt så tillsätt creme fraiche och sambal oelek.
låt detta sjuda upp i ca 10 minuter. Smöra tunnbrödet så länge , och fyll upp med grönsaker , tomat och rödlök.
Toppa sedan med den goda kycklingröran och rulla ihop, klart att servera.
 
 
 
0
Kommentera

Knäckig blåbärspaj

Missa inte att följa matsajten på Facebook HÄR
Eller instagram : @jennysmatblogg

 

Du kan använda vilka bär du vill- frysta eller färska.
Hallon, blåbär eller jordgubbar – välj det du tycker är godast.

Till en knäckig blåbärspaj :

3- 4 dl blåbär / eller valfria bär
2 msk potatismjöl
1/4 dels dl strösocker

Pajdeg:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen ( 24 cm ) med blåbär , pudra socker och potatismjöl över blåbären.
Smält smöret i en kastrull och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
( ca 25-30 minuter )

Serveras med vaniljvisp

 

0
Kommentera

Snickerskladdkaka

Nu kommer det utlovade receptet på kladdkakan ,  Snickerskladdkakan!

Till en rund form 24 cm:

4 ägg
5-6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center/plopp förpackning

Garnering : 2 dl salta jordnötter +  200 gram mjölkchoklad

vispgrädde till servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen   , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan  i mitten på ugnen i ca 30 minuter
Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst  2 timmar innan servering.

 

0
8 kommentarer