Nu kommer det omfrågade recept på kakan vi bakade i veckan. Och har du gott om blåbär, i frysen eller lätt till hands i blåbärsskogen. Då tycker jag att du ska baka den här goda och lättbakade kakan, blir som en vit kladdkaka med smak av blåbär – extra enkelt då man gör den i långpanna.
Och fungerar utmärkt att frysa in.
Det här behöver du till en ugnsform ( standardmått)
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
6-7 dl blåbär
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Strö bären jämnt över smeten och grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.