Kräftor

Hej och godkväll alla bloggvänner.
Tack för alla bra boktips som ni har kommit med 🙂 Tänkte åka ner nästa vecka och köpa böckerna till resan !

Och här väntar vi nu hem lite finbesök, vi ska äta massor av kräftor, vitlöksbröd, ost och kex, och frukt- sedan har jag bakat ett par pajer.
( och recept kommer såklart så snart jag fotat 🙂 )

Bilderna är från sist vi åt kräftor

Önskar er en riktigt fin Onsdagskväll! 😀

0
Kommentera

Massor av tips

Och när vi ändå pratar semseter så behöver jag er hjälp !
Jag behöver tips på riktigt bra ( och många ) böcker nu som jag ska läsa på mina lata semesterdagar vid poolen. 😎

 

Tar tacksamt emot alla bra tips !! 😀

0
Kommentera

Nedräkningen har börjat

Godmorgon i stugan! 🙂

Har suttit och kollat runt och hittat lite fina bilder till vårat nästa resmål.
För ett av mina stora intressen utöver god mat är ju som bekant resor 🙂 Och det är alltid roligt att försöka hitta nya ställen att besöka. ( För oss som samlar på olika länder )
Denna gången bär det av mot cypern har aldrig varit där tidigare! Dessa fina bilder hittade jag på vårat hotell – ser det inte bara så härligt ut ?

Bilderna lånade av ving.

Och det är drygt två veckor kvar så . . . nedräkningen har börjat 🙂

0
Kommentera

Blåbärsplockning och dagens lunch.

Hejsan hejsan

Hoppas ni har en fin Torsdag allihopa! Här har dagen rusat förbi, varit iväg och uträttat ärenden, och handlat. Sen åkte vi iväg och plockat blåbär, jag och Nomi. Vi hann plocka en liten bunke iallafall, innan det började regna. Men det räcker – vi skulle bara baka en blueberry cheesecake  till ikväll.  Den har jag precis satt in i frysen nu för en stund sedan- hoppas den blir bra, smeten smakade iallafall urgott.   Lunchen blev en kyckligsallad idag och  till ikväll blir det kräftor – Melvin önskade sig det idag, och det lät som en trevlig ide- med tanke på att vi inte änns har hunnit äta några än i år.

Dagens  lunch blev en snabb kycklingsallad.

IMG_0004
Kycklingsallad med : smörstekt kyckling kryddad med lite paprikapulver och salt,
isberssallad, gurka, små plommontomater, rödlök fetaost, machesallad och så testade vi Felixs Rhode Islands-sås. Ett godkänt betyg för att vara en färdigsås 🙂

0
1 kommentar

Nya servetter

Sprang på lite söta servetter igår på Rusta.
Kunde inte låta bli att köpa dem 🙂 Servetter är ju alltid roligt att ha lite olika nya färger att duka med.

Tio kronor stycket!! För ett 20-pack med ursöta ” Shabby chic” servetter.
Rena fyndet 🙂

0
Kommentera

Härligt god Västerbottenpaj






Servera gärna med gräddfil, och klippt gräslök och mycket finhackad rödlök. 🙂

En god västerbottenpaj är ett måste att ha till kräftorna.
Detta receptet brukar jag använda mig av då jag bakar ostpaj.

Till en aluminiumform på ca 22-23 cm:

3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram  smör

Fyllningen :
3 ägg
2 dl grädde
2 1/2 dl riven västerbottenost
Salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Jag täckte formen med ett bakplåtspapper – blir lite roligare att ställa fram på bordet sedan om man efter att den gräddats knyter ett fint snöre runt…. 🙂
Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna.
Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Riv osten.
Rör sedan samman osten grädde och äggen. Fyll detta i pajskalet sedan. Ställ in i ugnen och grädda sedan i 25- 35 minuter ( Beror på ugn. )
Pajen ska ha fått färg , men inte vara helt fast i mitten ( den stannar till sig , när den svalnar)

Pajen serveras oftast kall, men kan även serveras något ljummen.


0
13 kommentarer

Trevlig Söndag

Idag regnar det , och har regnat hela förmiddagen.
Men Nomi har fått nya gummistövlar , som hon bara är sååå glad över. Hon har nämligen på sig dem hela (!!) tiden. Så ingen är gladare än hon idag – för här öser regnet ner 🙂

Nomi och Molly är bästa kompisar 🙂 Jag har fått mail där ni vill se fler bilder på vår lilla hund. Och lilla Molly mår jättebra, hon är nu 9 månader. Och ni har efterfrågat att jag ska ha fler bilder på mig på bloggen . …. Men jag fastnar verkligen typ aldrig på bild.

Men här kommer iallafall några dagsfärska bilder.

 

 

Men nu ska vi åka till barnens farmor och farfar och fika lite.
Hoppas Ni får en riktigt trevlig Söndag! 🙂

0
Kommentera

Kräftor, kräftor, kräftor

Hej igen!

 

 

Födelsedagsbarnet tackar för alla fina gratulationer på sin tioårsdag…..
Och innan det är dags att duka fram lite födelsedagsgodis framför tv:n så måste ju visa lite bilder från gårdagens skaldjursfrossa 🙂

och förutom kräftor och massvis med räkor så åt vi hemmagjord västerbottenpaj, varma vitlöksbröd
…. brietårta och massa ost och kex

Med gräddfilssås och finhackad gräslök / rödlök

Varm brietårta med naturella nötter och torkad frukt är jättegott till kex.

Du behöver : 
1 rund brie
blandade nötter & torkade frukter
flytande honung

Ställ ugnen på 200 grader och gräddda i mitten på ugnen tills osten smälter.
servera med salta kex , eller finn Crisp

Skaldjur – och framförallt kräftor är alltid gott ( men jobbigt att skala ) Men vi har bara hunnit med att äta kräftor ett par gånger i år.

Hur är det med er …..har ni ätit kräftor än ?!

0
Kommentera

Idag är ingen vanlig dag

idag är det Thelmas födelsedag!! Hurra hurra hurra !

Syster med familj kom hit redan igårkväll – så vi hade lite födelsedagsmiddag för Thelma i förväg då med kräftor , paj, och brietårta med kex och olika ostar. Sedan idag så steg vi upp tidigt här hemma jag ,Jonathan , Tobias, Daries och alla fem barnen. Dukade frukostbrickan och fixade med paketen, innan vi kom in och sjöng vår kråksång för en väldigt trött tioåring.

Och ett stort grattis gumman på din stora dag! 😀

 

Och nu har vi vinkat av syster och familj som ska åka vidare på en campingsemester.
Och vi ska förberda inför lite fika – glasstårta med sega (färgade) hemmagjorda maränger

Thelma 10 år !! 😀

0
Kommentera

Eget smör

Eget smör…

Gott smör , på ett hårt bröd med ost och skinka. 🙂

Detta behöver du :

5 dl Vispgrädde
Salt ( efter egen smak )

Gör så här :
Häll upp grädden i en skål. Vispa med elvisp länge.
Vispa tills det bildas små smörkulor grädden , sila bort den vätskan som bildas.
rör ner salt efter egen smak. Och lägg upp i en vacker skål.

Förvara smöret i kylskåp. Ta fram en stund innan det ska ätas – så att smöret blir mjukt och lätt att bre med.

Klart!

Hej och godmorgon alla morgonpigga.

Här startade vi morgonen med en tidig frukost bestående av bland annat kokta ägg, musli och goda mackor / knäcke med hemlagat smör. Eget smör är verkligen busenkelt att göra!
men nu är frukosten avklarad och solen skiner även denna Torsdag 🙂
Och barnens Kusin Nea följde med oss hem från Öland igår- och på schemat för dagen står det …. lekplatsen, minigolf , pannkakslunch och bio 😀
Det verkar bli en riktig toppendag helt enkelt !

 

0
4 kommentarer