Nya numret av Isabellas är nu ute. Och det är en väldigt trevlig tidning med bra och roliga reportage både kring matlagning, trädgård och såklart matlagning.
En väldigt vacker tidning, som jag tycker är mycket läsvärd…
Massa vackra bilder – och bra tips! 🙂
Isabellas Magazin låter dig inspireras, av fina bilder och ett blandat trevligt innehåll !
Och sen så var det ju faktiskt så att Matbloggen också var med i tidningen.
Och det var ju extra roligt att läsa måste jag erkänna 😉
Det är ju jätteroligt att besöksstatistiken stadigt ökar här på bloggen 🙂
Så jag vill passa på att önska alla nya läsare varmt välkomna hit!
Hej!
När Melvin och Nomi skulle bestämma lunch i går så blev det inte helt otippat hamburgare med pommes . . . .
Plusmeny med extra mkt pommes för mig och Jonathan, och även goda chilicheeses
Godast att dricka till maten är den här kolsyrat vatten tycker jag – och denna med smak av granatäppel är riktigt god … 🙂
Jag tycker faktiskt att läsk överhuvudtaget är alldeles för sött och dricker det nästan aldrig. Så läsk är något som vi aldrig köper hem. . .
Vad tycker du ? Gillar ni läsk, eller dricker ni också helst kolsyrat vatten ? !
Kanske var det inte bara maten som lockade här – utan lekplatsen utanför och att man får leksak i sin matbox 🙂
Såpbubblor var det i boxen… Tänk att det kan vara så himla roligt 😀
Men nu ska vi plocka oss iväg , vi ska på lite släktträff hos jonathans föräldrar och grilla lite. Och efterrätterna blev färdiga sent igårkväll – och kommer på bloggen inom kort!! 😀
Hej!
Jag lovade recept på efterrätten jag skulle fixa till grillkvällen i helgen.
Och det blev faktiskt kladdkakor som jag bakade. Lite olika smaker och fyllningar, bland annat denna sega kokostopping
.
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
Detta behöver du till en Bountykladdis :
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret till smeten. Låt svalna.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 15-20 minuter.
Under tiden rör du ihop alla ingredienser till toppingen – utom kokos – i en kastrull på spisen.
låt sjuda upp i 7- 8 minuter, och vänd sist ner kokosen. Ta ut kakan från ugnen och bred över detta. OCh grädda i ytterligare 10 – 15 minuter ( ungefärdlig tid för kladdkakan i ugnen är 30 minuter. Sedan ska den stå till sig ett par timmar i kylen innan servering.
Sedan gjorde jag en kladdkaka med digestiv /Choklad ( missade att fota den )
Och en snickerskladdkaka , med jordnötter , choklad och seg kola. Som jag även bakat tidigare…
Och sist men inte minst så blev det en mintkladdkaka :
Gott till fikat! 🙂
Hoppas ni haft en fin vecka , tänk vad snabbt även denna vecka har rusat förbi -redan fredag och helgen är alldeles snart här 🙂
Och vi har varit på stan nu idag och uträttat ärenden och handlat lite. Och ikväll ska det bakas efterrätter som vi ska ha med oss till grillkvällen hos barnens farmor och farfar imorgon. Det lutar åt något gott med choklad . . . men jag har inte bestämt mig än 🙂
Och på tal om hembakat . . . .de hembakade marängerna jag bakade sist tog slut snabbt, så jag fick fylla på prydnadsskålen med färdigköpta
(dessa är inte lika goda – så de får vara som en prydnad ) 😉
Nu är det dags och sätta mig ner och kolla recepten till efterrätterna. . . . .
Nu kommer det omfrågade recept på kakan vi bakade i veckan. Och har du gott om blåbär, i frysen eller lätt till hands i blåbärsskogen. Då tycker jag att du ska baka den här goda och lättbakade kakan, blir som en vit kladdkaka med smak av blåbär – extra enkelt då man gör den i långpanna.
Och fungerar utmärkt att frysa in.
Det här behöver du till en ugnsform ( standardmått)
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Strö bären jämnt över smeten och grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.
Här kommer receptet på en krämig lökpaj som vi hade igår till kräftorna.
Vi serverade den med gräddfil , klippt gräslök och finhackad rödlök- precis som västerbottenpajen.
Vi gjorde även denna pajen i aluminiumform. Perfekt att ta med också om man ska ha knytkalas 🙂
Till en aluminiumform på ca 22-23 cm:
3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör
Fyllningen :
3 ägg
2 dl grädde
500 gram lök ( ca 4 medelstora lökar )
smör
1 1/2 dl valfri ost
Salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.
Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna.
Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Riv osten. Strimla löken ( Jag gjorde löken i halvmånar )
Bryn löken i smör , de ska inte få färg – bara bli mjuka och glansiga. Låt svalna medan du rör samman osten grädde och äggen och lite salt och peppar. Fyll detta i pajskalet sedan. Ställ in i ugnen och grädda sedan i 25- 35 minuter ( Beror på ugn. )
Pajen ska ha fått färg , men inte vara helt fast i mitten ( den stannar till sig , när den svalnar)
Hej allesammans! 🙂
Här kommer lite flera bilder från igår. Och kräftor är ju bara jättegott , men det behövs ändå lite goda tillbehör.
Här blev det pajer, bröd, ost och kex, vindruvor och lite ägghalvor.
Nomi tyckte inte att det var gott alls med kräftor,
men åt desto mer paj och ost & kex istället
En krämig lökpaj var riktigt gott till kräftorna. Och mättande. 🙂
Även lite västerbottenpaj ( bilder från senast vi bakade västerbottenpaj ) receptet hittar du HÄR