Ja, men visst var det Radiokaka som vi bakade igår, precis som många av er gissade. Och detta är ju en gamla klassiker som jag bläddrat förbi många gånger i boken”sju sorters kakor” men som jag faktiskt aldrig bakat förr- och oj vad god den var! Några ändringar gjordes dock – då jag valde smör istället för koksfett, och blandade i mjölkchoklad också. Och samtidigt som receptet på denna kommer så tänkte jag i även detta inlägget tipsa er om mina sju sorters favoritkakor till höstens kalas.
1: Radiokaka- en chokladig spröd kaka som bakas utan ugn.
Jag hade 50 % mjölk- och mörkchoklad
Till radiokakan behöver du :
300 gram mjölk – mörkchoklad
150 gram smör
2 ekologiska äggulor
1 dl florsocker
20 stycken Marie Kex
Gör din radiokaka så här :
Smält smöret, bryt ner chokladen och rör tills allt smält samman. Rör ihop äggulor och florsocker , och blanda ner i den ljumna chokladen. Klä en form på cirka 15*20 med plastfolie, varva med choklad och kex. Börja med choklad och avsluta med choklad.
Låt stelna innan du skär upp.
* * * * * * * * * * * * * * *
2. Gräddbullar ( MumsMums) – recept Klicka här
3. Daimbiskvier, steg-för-steg – klicka här
4. Sega Dumlesnitt – för recept klicka här
5. Nutellabullar – för recept klicka här
6. Krämiga kolakakor- för recept klicka här
7. Choklad, kola, tryffel – riktiga godis brownies- klicka här
Hörs om en stund med nytt middagsrecept