Hej hej !
Här kommer receptet på citron – cheesecaken 🙂
Och jag testade ju en ny variant digestivbotten, och gjorde enbart på choklad digestiv ( ICAS egna märke ) Men jag rekomenderar att ta 50 % av Digestiv Orginal och 50 % Digestiv Choklad. För då blir den inte lika kompakt.
Väldigt gott att ha choklad i botten på sådan här syrlig cheesecake.
Det här behöver du:
200 gram Digestiv Orginal / Choklad Digestiv
50 – 75 smält gram smör
Fyllningen :
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
1 citron
Gör så här:
Mixa / smula digestiven och rör ihpå med smält smör.
Lägg smul-blandningen i en form med avtagbara kanter. Klä upp smulorna lite upp på kanterna också.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans med saften och finrivet skal från 1 citron .
Vispa grädden i en tredje skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen.
Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten också.
Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras
Smaklig fika