Idag har Nomi och jag bakat sega sirapskakor
Receptet är ingen nyhet, men för att få dem extra sega så brukar vi ha i extra med sirap.
Det här behöver du:
100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in
( Och är dessvärre lika goda att ta fram direkt från frysen och doppa i kaffet…. ) ! 🙄
Men nu måste jag skynda mig, ska iväg på föräldrarmöte 🙂
Hörs snart!