Det här behöver du:
600gram blandfärs
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 ägg
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde ( eller mjölk )
Tomatsås:
Olivolja
1/2 finhackad gulök
1 finhackad chili
800 gram fylliga krossade tomater
2 pressade vitlök
1 dl vatten
1 skvätt chilisås
2 nypor socker
salt och peppar
Serveras med kokt pasta
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Mät upp grädde i en skål och häll i ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Rör om då och då.
Rör ihop samtliga ingredienser till köttbullarna och forma dem.
Lägg dem på en smord ugnsplåt och ställ in dem i ugnen ca 10- 15 minuter. Skaka ett par gånger på plåten så att de blir jämnt stekta.
Hetta upp en kastrull med lite olivolja rör ner lök, finstrimlad vitlök och hackad chili.
Den ska bara bli lite glansig, och inte bränd.
Vänd ner tomatkross, chilisås, vatten , salt, peppar socker.
Låt sjuda upp.
Vänd sedan ner de nästan färdiga köttbullarna i tomatsåsen Och låt detta puttra i 10 minuter.
Eller tills köttbullarna är helt färdiga.
Serveras med pasta ( gärna spagetti)
Smaklig spis