Ett litet enkelt recept på LCHF plättar, gjorda på kokos och grädde.
Det här behöver ( räcker till 1-2 personer) :
2 ägg
1 dl grädde
1 dl kokos
1 gnutta salt
Smör att steka i.
Gör så här :
Mixa kokosen i en mixer tills det blir som mjöl. Gillar man att ha lite bitar i pannkakorna, så måste man inte mixa det så mkt.
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Hetta upp en panna med smör, och grädda små kokospannkakor / plättar.
Den goda fina daimtårta som vi blev bjudna på hos min syster i helgen.
Galet god daimtårta
Det här behöver du till en form på ca 30*20
4 ägg
4 dl socker
200 g sötmandel
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnera : Vispgrädde ( ca 4 dl )
Och grovhackad daim ( 3 st dubbel )
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver.
Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen.
Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader
Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret.
Garnera sedan med vispad grädde och daim. Tips ! Har man banan hemma så är det säkert gott att skiva över också
Jättegod tårta var det, och eftersom vi hade sådan tur med vädret i helgen så kunde vi sitta ute i solskenet och fika! 🙂
600 gram kycklingfile
olivolja
2- 3 dl valfri pasta
1 lök
1- 2 chilifrukter ( beroende på styrka )
En skvätt chilisås
1 msk med röd curry chilipasta
1 liter vatten
2 burkar med passerade tomater
Fond du chef ” Kyckling” / eller 2 msk konc. fond
En nypa socker
salt och peppar
Garnering : vårlök och chili
Gör så här :
Skär lagom stora kycklingbitar.
Hacka lök och chili, värm upp en kastrull med olivolja. Bryn lök chili och kyckling tills löken blivit något glansig. Kycklingen behöver inte vara färdig. Utan kommer koka tills den är klar. Häll över vatten , passerade tomater, chilisås, chilipasta, fond, socker salt och peppar.
Låt sjuda upp, och puttra i tio minuter innan du häller i pastan.
Soppan ska sedan sjuda tills pastan ( och kycklingen ) är färdig.
Serveras med gott bröd , creme fraiche, vårlök och chili
Vi gjorde ostsnittar på toastbröd och en lagrad god ost. Gratineras i ugnen innan servering.
Jag har inte glömt receptet på älggrytan….
Det har bara inte funnits så mycket tid att sitta framför datorn.
Här kommer iallafall receptet …..
Det här behöver du :
800 gram grytbitar av älg salt och peppar 2 mskvetemjöl timjan ( efter smak och tycke) 3 morötter, i bitar 3 gullök, i bitar 1 lagerblad 3 kryddpepparkorn 6 enbär 1/2 msk tomatpure 1/4 dl soya 4 dl rött vin 3 dl vatten 1 msk viltfond
Gör så här :
Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta. Bryn morötter, lök och i matfett och lägg i. Strö på timjan och pudra över mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré. Tillsätt sedan kryddorna, enbär och häll över vinet, vatten och fond. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen.
Detta behöver du till en långplåt / ugnsplåt: 3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
225 gram smält smör
1 1/2 tsk bakpulver
175- 200 gram jordnötter
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en ugsplåt och lägg ett bakplåtspapper i botten. Strö ut jordnötterna på plåten.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienerna i en skål innan du rör ner dem i äggsmeten.
Till sist rör ner det smälta smöret.
Bred ut smeten över jordnötterna och grädda i mitten på ugn i ca 15 minuter.
Smält sedan chokladen över ett vattenbad och bred sedan denna över kakan.
Låtsvalna något innan du börjar dela den.
Förvaras i kylen.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Smöra formen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll sedan i mjölken under omrörning – vispa så att smeten blir klumpfri.
Vispa sedan i ett ägg i taget, tills smeten är slät.
Häll sedan upp den i ugnsformen och grädda den i mitten på ugnen i ca 20 minuter ,
eller tills den fått en fin gyllene färg.
Serveras med sylt.
( Vill du göra ugnspannkaka i en långpanna – så dubbla smeten. )
Hej!
Nu Ikväll så har Melvin och jag varit och tittat på smurfarna på bio. . .
Och självklart fick det bli lite popcorn också fast det inte änns är fredag idag 🙂
Det var en rolig film, där man fick följa de blåa och alltid lika glada smurfarna- på deras flykt från den elaka och usla trollkarlen Gargamel.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smörj och bröa formen. Skala och skiva äpplena och strö över ca 1/2 dl socker ( beroende på hur sött du vill ha pajen)
och pudra ev. över lite malen kanel.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter ( så att äpplena är mjuka ) ,
och under tiden rör du ihop alla ingredienser till kokos toppingen.
Detta smetar du sedan över äpplena och gräddar ytterligare i ca 10 minuter , eller tills färgen på kokos-toppingen
är gyllene brun.
Servera med marsansås eller gräddglass.
Kikar bara förbi för att tipsa om en god söndagsmiddag till imorgon – pulled pork (igen). En återkommande favorit härhemma, och vi lagar den to.m oftare än den syns i bloggen 😉 Galet gott, och hur enkelt som helst att göra.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl valfri barbecuesås
2 gul lök
några vitlöksklyftor
Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås – recept HÄR
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.
Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.
Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!
Man kan äta det med lite vad man tycker är gott, tacosbröd, tortilla, källarfranska eller gott hamburgarbröd. Med sallad, och lite goda kalla såser- du måste bara återkomma om du prövar receptet. Fantastiskt gott!