Fina servetter till bra pris

Servetter är alltid roligt, och trots att jag har redan massvis så kan man aldrig få för många. Och springer man på tjusiga servetter till ett bra pris, så är man ju bara tvungen att fynda 😉 Och dessa hittade jag på Ö&B för tio kronor stycket. . Vilket klipp va?! 🙂

Blå och röda servetter med vita stjärnor på.

 


Snygg ”New England” -stil på servetterna

0
Kommentera

Curry- och kycklinggryta

Godmorgon och välkommen härliga Onsdag !

Igår blev det en hel dag med städning och fönsterputsning. Men fönsterputsning är så himla tråkigt, och jag tycker inte att jag får våra så där skinade. Har Ni något tips på hur man får fönstrena riktigt fina?

Och efter allt städande åkte jag & Thelma och handlade lite extra gott frukostbröd, pålägg och juicer till onsdagsfrukosten idag.
För idag är det 5 Oktober, och Jonathans födelsedag! Så här gick vi upp tidigt barnen och jag & fixade fikabrickan och väckte födelsedagspappan. Så efter kråksång, paket och fina teckningar blev det en god frukost i lugn och ro 🙂

Men nu till dagens middagstips, en currydoftande kycklinggryta

 

Det här ingredienserna behöver du :

Pasta
500 gram kycklingfilée
Smör
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 portion med Fond du chef
1 msk curry
salt och lite peppar

Gör så här :
Skär kycklingen i lagom stora bitar, värm upp en gryta och bryn dem klart i smör.
Rör ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda på svag värme och rör ner curry och salt och peppar.
låt sjuda medan du kokar pastan.

Fond du chef

Servera med en god krispig sallad.

 

Detta är en riktigt god och smakrik gryta! Denna lagar vi gärna till vardags, går snabbt all laga och uppskattas av alla 🙂

1
Kommentera

LCHF – kräftpasta

Idag slängde vi ihop en riktigt snabb kräftpasta till middag,
detta är en utav favoriterna när det kommer till snabbmat.
God, enkel och smakrik

Själva såsen fungerar bra för LCHF-kost ,
Skippa pastan bara och servera med valfria kokta grönsaker.

Det här behöver du
Pasta
1 burk med kräftstjärtar
1/2 riktigt finhackad gullök
Smör
5 dl creme fraiche
1 tsk konc. hummerfond
1 tsk sambal oelek
10 – 15 körsbärstomater
salt & peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, hetta upp en stekpanna med smör.
smörstek löken lite lätt och rör sedan ner creme fraiche, sambal oelek , fond, salt och peppar.
Dela tomaterna, och rör ner.
Låt sjuda tills pastan är klar.
Vänd sist ner kräftorna – de ska bara bli varma.
Alltså inte koka ( då blir de sega )

Klart att serveras.

Jag garnerade med citron, dill och salladslök

Smaklig spis

0
Kommentera

Apelsincheesecake

Digestivbotten, ugns temp: 150 grader

17 st digestivkex
100-125 smör
4 msk strösocker

Mixa kexen , så att det nästan blir som mjöl. Rör sedan ihop med smält smör och socker.
Platta ut i en rund form ( med avtagbara kanter ) , ca 22-25 diameter. Ska gräddas i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter.

Låt digestivbotten sedan svalna i frysen medan du gör cheseecaken.

3 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram färskost (Philidelphia Naturell – valde jag )
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin

Så här gör du cheseecake:

Knäck äggen , och dela på äggvitor och äggulor i 2 olika skålar.
Vispa ihop äggulor, socker, och vaniljsocker. Vänd sedan ner Philadelphiaosten, och presse ner saften från apelsinen, samt river du ner skalet från den tvättade apelsinen.
I den andra skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum, sedan kan du bara lägga på det hårda äggviteskummet på den andra smeten, men blanda inte runt än.

Nu ska du vispa grädden , och när den är klar så ska du blanda i , vända om samtliga, så att de blandas. Men rör inte runt för mycket.
Fyll sedan det svala pajskalet med röran , och låt sedan stå kallt i frys i minst 4 timmar
Låt stå kallt i 4 timmar innan servering, och ta fram cheseecaken 20 minuter innan den serveras. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

0
Kommentera

Trolldeg

Vi har bakat trolldeg idag , och detta är ju naturligtvis helt oätbart 😉 Men oj så roligt det var!
Och Nomi har bakat, kavlat och byggt hela förmiddagen…..
Jätteroligt pyssel, som inte kostar många kronor.

Trolldeg :

2 dl vatten
2 dl salt
4 dl vetemjöl ( Kanske lite mer när man bakar med den )
1 1/2 msk olja ( matolja / rapsolja )
Ev. karamell färg.

Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser och låt vila en stund i kylskåp innan ni arbetar med den.

Färgad trolldeg, blir lite extra roligt 🙂

 

Förvara sedan leran i en tät plastpåse i kylskåpet

0
Kommentera

Recept på twixkaka

Och är en riktig favorit! En härlig blandning av kola och choklad.

Du behöver till en 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirapGarnering:
200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 45- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Och sedan smälter man mjölkchokladen över ett vattenbad och breder ut detta över kolan.
Låt stå i kylen, tills kakan svalnat. Serveras kall, och gärna med färska hallon

Ett tips !!
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel.Kakan ska sedan förvaras i kylen, och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.

1
1 kommentar

Amerikanska pannkakor

Lchf:are och Gi:are – Detta receptet är tyvärr inget för er 😉 Här dryper det av kolhydrater.
Så det är med andra ord den perfekta söndagsfrukosten, för oss som ska ut och jobba vidare i trädgården 🙂 Riktigt gott, och så härligt onyttigt :

Du behöver till ca 10-12 pannkakor :

1 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 msk smält smör

Smör till gräddning

Gör så här:

Vispa samman ägg och mjölk.
Smält smöret och rör ner i bunken.
Blanda alla torra ingredienser innan du vispar ner dem i mjölkblandningen. Vispa tills du har en klumpåfri smet.
Grädda små runda pannkakorna på medelhögvärme.

Serveras med pudrat florsocker, lönnsirap och bär.

4
4 kommentarer

LCHF frukost

Hej hej,
idag blir det ett tips på en något mer LCHF-vänlig frukost efter bra tips från er läsare 🙂
Det blev en riktigt god musli toppad med färska hallon på en krämig turkisk yougurt, Finn crisp med smör och ost samt en kopp kaffe med grädde.

 

Man är verkligen inte hungrig efter en sådan här frukost! Dessa Finn crisp hade jag hemma, och de är ok att äta enligt LCHF-kosten ( men inte i mängder )

Goda med mycket smör och ost på 🙂

En krämig turkisk yougurt med en naturligt musli av mandel, hasselnötter, solroskärnor, valnötter och lite kokos. Toppad med några färska hallon ( ska heller inte ätas i för stora mängder )

Väldigt gott.

Här har vi besök från Öland, min lillasyster och syskonbarn ,i ett par dagar och vi tänkte snart packa oss iväg för att ha picknick nere på lekplatsen.
Så idag hoppas vi att det inte ska regna 🙂

Hörs snart igen . . .

0
Kommentera

Höstfint utomhus

Hej igen…. Nu är vi tillbaka från lekplatsen, tyvärr så var det väl lite si och så med vädret, regnade mest till och från. Riktigt höstväder med andra ord 😮 Och på tal om höst så lovade jag att visa lite bilder, från de att vi gjorde lite höstfint på trappen , jag och Nomi. Vi slängde alla gamla trista växter och planterde nya fräscha i krukorna.


Även muren på framsidan gjorde vi fint med lite höstväxter och små prydnadspumpor.

Dessa små prydnadspumpor hittade jag på Blomsterlandet ( flera av er har frågat vart de finns att köpa ) Såg att de fanns ganska många nu , i olika färger.

Men nu är det dags att fixa med fredagsmiddagen….

0
Kommentera

Plättar a la LCHF

Ett litet enkelt recept på LCHF plättar, gjorda på kokos och grädde.

plättar

Det här behöver ( räcker till 1-2 personer) :

2 ägg
1 dl grädde
1 dl kokos
1 gnutta salt

Smör att steka i.

Gör så här :
Mixa kokosen i en mixer tills det blir som mjöl. Gillar man att ha lite bitar i pannkakorna, så måste man inte mixa det så mkt.
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Hetta upp en panna med smör, och grädda små kokospannkakor / plättar.

Serveras med vispad grädde och färska bär.

0
Kommentera