Idag var det pappan i huset som fick sovmorgon.Jag och barnen gjorde frukostbricka, fixade paket och dukade fram frukosten
Och barnen mĂ„lade superfina teckningar đ
IstÀllet för tÄrtbricka blev det en liten nyttigare fruktbricka.
Och det Àr vÀldigt gott med vattenmelon.
Lite parfym`”Mexx” var det i paketet.
Och pĂ„ tal om parfym…. Jag hittade en av mina favorit parfymer pĂ„ Ullared i Fredag.
Den rosa Lacoste….
Ska se om jag hinner visa upp de sista Ullaredsklippen under dagen.
Köpte en fint zink-set blandannat som jag tÀnkte fota, och visa er.
Dessa krabbelurer Ă€r och förblir en favorit pĂ„ frukostschemat. Och dessa plĂ€ttar smakar nĂ„gonting mellan nygrĂ€ddade pannkakor och nyfriterade munkar med socker. Abslut bĂ€sta helgfrukosten – ni mĂ„ste prova… kanske redan i helgen.
Blanda de torra ingredienserna i en skÄl.
Jag hade en vanlig handvisp nÀr jag vispade ner ett Àgg i taget, och sedan vÀtskan.
SmÀlt ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem pÄ medelstark vÀrme tills de fÄtt en gyllene fÀrg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och hÀr ska du genast doppa de fÀrdig grÀddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.
Det blir en smakrik gryta med blandannat choritzo :
Â
Det hÀr behöver du :
500 gram choritzokorv olivolja 2 smÄ gullökar 4 potatisar 2 morötter 2 vitlöksklyftor 1 burk med Champinjoner 2 burkar med krossade tomater 2 burkar med vatten / alternativ byta ut en burk mot grÀdde om man vill ha rundare smak. 1 msk konc. grönsaksfond 2 msk chilisÄs Salt och peppar Smaka ev. av med lite cayenne
Servera med creme fraiche och gÀrna lite gott bröd
Gör sÄ hÀr : Skala och slanta potatis, morötter, lök , svamp och skÀr korven i lagom stora bitar. FrÀs detta i en gryta med olivolja, pressa ner vitlöksklyftorna ocksÄ. Och frÀs grönsakerna med, brÀnn dem inte. TillsÀtt resten av ingredienserna och lÄt allt puttra upp. LÄt det sjuda i 20- 30 minuter ( tills morötterna / potatisen Àr mjuka)
Denna nyligen inlagda pressgurkan ska plockas fram till frukosten idag. VĂ€ldigt enkelt att göra sjĂ€lv, Ă€ndĂ„ var det första gĂ„ngen som jag gjorde det igĂ„r đ
Till en liten burk behöver du :
1 styck slanggurka 1 tsk salt ett kryddmÄtt vitpeppar 1 dl vatten 1/2 dl socker 1/2 dl Àttika 12 % 4-5 msk finhackad fÀsk dill
Gör sÄ hÀr: TvÀtta och skiva gurkan tunt ( med osthyvel) LÀgg i en större skÄl. Rör ihop övriga ingredienser och hÀll över gurkan. Blanda ordentligt , och lÀgg en tallrik ( skÄl över gurkan ) med tyngd i. Tillexempel ett fullt mjölkpaket, eller en tung lingonburk. StÀll in i kylen i ett par timmar. SÄ att gurkan vÀtskar sig ordentligt.
Sedan Àr det klart att serveras.
Passar lika bra till mackan som till köttgrytan.
Nu ska jag vÀcka resten av alla sjusovare hÀr hemma, för det Àr frukost dags.
Hej hej!
Redan lunchtid, och vi Àr pÄ vÀg en svÀng in till stan, för att utrÀtta lite Àrenden.
TÀnkte bara visa ett annat shoppingfynd innan dess, som jag gjorde förra veckan.
Jag hittade denna underbar ljuslykta, och det var kÀrlek vid första ögonkastet.
Zinkmaterial, och lite ”mjölkvit” pĂ„ ytan.
Den ger ett jÀttefint sken pÄ kvÀllen nÀr den brinner.
Och den passade perfekt hÀr hemma, stÄr i allrummet pÄ runda bordet. .
Liten Molly latar sig pÄ soffan.
Ja, lilla Molly Ă€r snart 11 mĂ„nader, tiden gĂ„r sĂ„ fort! đ
Men nu mĂ„ste vi alldeles snart Ă„ka…. Ă terkommer med nya bilder och recept.
Godmorgon allesammans !
HÀr har vi precis Àtit frukost, och vinkat av Jacob och Thelma som cyklat till skolan.
Och nu ska jag, Nomi och Melvin ut pÄ en skogspromenad med liten Molly. Hoppas att vi slipper mera regn nu. . . . ( IgÄr regnade det ju hela dagen, riktigt höstvÀder !! )
. Nomi har redan paxat att hĂ„lla i Molly pĂ„ promenaden, det gjorde hon redan innan frukosten đ
Liten busunge.
Ă terkommer snart med fredagens middagstips, med recept och bilder!! Hej sĂ„ lĂ€nge….
Servetter Ă€r alltid roligt, och trots att jag har redan massvis sĂ„ kan man aldrig fĂ„ för mĂ„nga. Och springer man pĂ„ tjusiga servetter till ett bra pris, sĂ„ Ă€r man ju bara tvungen att fynda đ Och dessa hittade jag pĂ„ Ă&B för tio kronor stycket. . Vilket klipp va?! đ
IgÄr blev det en hel dag med stÀdning och fönsterputsning. Men fönsterputsning Àr sÄ himla trÄkigt, och jag tycker inte att jag fÄr vÄra sÄ dÀr skinade. Har Ni nÄgot tips pÄ hur man fÄr fönstrena riktigt fina?
Och efter allt stÀdande Äkte jag & Thelma och handlade lite extra gott frukostbröd, pÄlÀgg och juicer till onsdagsfrukosten idag.
För idag Ă€r det 5 Oktober, och Jonathans födelsedag! SĂ„ hĂ€r gick vi upp tidigt barnen och jag & fixade fikabrickan och vĂ€ckte födelsedagspappan. SĂ„ efter krĂ„ksĂ„ng, paket och fina teckningar blev det en god frukost i lugn och ro đ
Men nu till dagens middagstips, en currydoftande kycklinggryta
Gör sÄ hÀr :
SkÀr kycklingen i lagom stora bitar, vÀrm upp en gryta och bryn dem klart i smör.
Rör ner grÀdde, creme fraiche och fond. LÄt sjuda pÄ svag vÀrme och rör ner curry och salt och peppar.
lÄt sjuda medan du kokar pastan.
Fond du chef
Servera med en god krispig sallad.
Â
Detta Ă€r en riktigt god och smakrik gryta! Denna lagar vi gĂ€rna till vardags, gĂ„r snabbt all laga och uppskattas av alla đ
Idag slÀngde vi ihop en riktigt snabb krÀftpasta till middag,
detta Àr en utav favoriterna nÀr det kommer till snabbmat.
God, enkel och smakrik
SjÀlva sÄsen fungerar bra för LCHF-kost , Skippa pastan bara och servera med valfria kokta grönsaker.
Det hÀr behöver du
Pasta
1 burk med krÀftstjÀrtar
1/2 riktigt finhackad gullök
Smör
5 dl creme fraiche
1 tsk konc. hummerfond
1 tsk sambal oelek
10 – 15 körsbĂ€rstomater
salt & peppar
Gör sÄ hÀr:
Koka pastan enligt anvisningar pÄ förpackningen, hetta upp en stekpanna med smör.
smörstek löken lite lÀtt och rör sedan ner creme fraiche, sambal oelek , fond, salt och peppar.
Dela tomaterna, och rör ner.
LÄt sjuda tills pastan Àr klar.
VĂ€nd sist ner krĂ€ftorna – de ska bara bli varma.
AlltsÄ inte koka ( dÄ blir de sega )
Mixa kexen , sÄ att det nÀstan blir som mjöl. Rör sedan ihop med smÀlt smör och socker.
Platta ut i en rund form ( med avtagbara kanter ) , ca 22-25 diameter. Ska grÀddas i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter.
LÄt digestivbotten sedan svalna i frysen medan du gör cheseecaken.
KnÀck Àggen , och dela pÄ Àggvitor och Àggulor i 2 olika skÄlar.
Vispa ihop Àggulor, socker, och vaniljsocker. VÀnd sedan ner Philadelphiaosten, och presse ner saften frÄn apelsinen, samt river du ner skalet frÄn den tvÀttade apelsinen.
I den andra skÄlen vispar du Àggvitorna till ett hÄrt skum, sedan kan du bara lÀgga pÄ det hÄrda Àggviteskummet pÄ den andra smeten, men blanda inte runt Àn.
Nu ska du vispa grÀdden , och nÀr den Àr klar sÄ ska du blanda i , vÀnda om samtliga, sÄ att de blandas. Men rör inte runt för mycket.
Fyll sedan det svala pajskalet med röran , och lÄt sedan stÄ kallt i frys i minst 4 timmar
LÄt stÄ kallt i 4 timmar innan servering, och ta fram cheseecaken 20 minuter innan den serveras. Dekorera med fÀrska hallon och citronmeliss.