LCHF-bröd , Knäckebröd eller kex – som passar alla.
Och passar speciellt bra till de som äter LCHF, GI – kost :
Passar lika bra till frukosten, som till ostbrickan.
2- 2 1/2 dl linfrön
1 1/2- 2 dl pumpakärnor ( jag valde rostade och saltade pumpakärnor )
1 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
Salt ( efter egen smak och tycke)
Gör så här:
Vattnet gör att fröna / kärnorna blir ”degiga”, de ska stå i kylskåpet över natten ( minst 10 timmar )
Ställ ugnen på ca 125 grader. täck en bakplåt med bakplåtspapper och fördela smeten över plåten.
Strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen, i ca 1 1/2 – 2 timmar. ( beroende på hur mycket vätska som hälldes upp i bunken)
Öppna då och då ugnsluckan så att den fuktiga luften släpps ut.
När brödet nästan torkat helt så tog jag ut brödet och skar det i fina portionsbitar.
Plus att jag bytte till ett nytt bakplåtspapper , till ett torrt. Och la alla bitar upp och ner – så att de torkar på bägge sidor.
När brödet är torkat, stäng av ugnen och låt stå en liten stund på eftervärmen, håll ugnsluckan öppen lite.
Ett väldigt roligt och trevligt alternativ till Er som inte äter kolhyderater ! 🙂
När brödet har torkat och svalnat något är det klart att serveras.