Gillar man saffran i mat – så gillar man med säkerhet denna pastarätt 🙂
Det här behöver du till 4 personer :
Pasta
400 gram rensade kräftor
3 msk hummerfond
1 burkar med creme fraiche ( saffran och tomat )
200 gram philadelphiaost
1 kuvert med saffran + en nypa strösocker
10 / 15 stycken små söta tomater
2 tsk med sambal oelek
Salt och peppar
Fin hackade örter till att toppa med.
Gör så här :
Rensa kräftorna, och koka pastan.
Värm upp en kastrull med creme fraiche och philadelphiaost.
Stöt saffranet med lite socker och rör ner i såsen och blanda ner fonden.
Häll ner tomaterna och låt sjuda på svag värme. Smaka av med sambal oelek , salt och peppar. När pastan är klar så tar du bort såsen från spisen och rör ner kräftstjärtarna.
De ska inte koka – då blir de sega.
Toppa med färska örter och servera med pasta och en krispig sallad.
Smaklig spis!