Hoppas ni har fått en fin start denna onsdagsmorgon 🙂
Här kokade vi massa risgrynsgröt till kvällsmat.
För att koka risgrynsgröt behöver du :
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 kanelstänger
Läs på förpackningen, hur just ditt grötris ska kokas! Jag brukar inte använda ”snabba grötriset” utan det som ska kokas lite längre.
Mät upp ris, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt detta koka upp och sjuda under lock
på svag värme i ca 10-12 minuter. ( rör om då och då )
Det ska sjuda på svag värme i ett par timmar, tills risgrynen inte längre är hårda.
( Rör om då och då, under tiden det kokar )
Låt stå en stund ( ca 5- 10 minuter ) innan servering.
Vill du sedan göra rismellis så kyler du gröten och vispar ner lite vispad grädde,
och lite vaniljsocker i gröten och rör runt innan du serverar.