Hejsan!
Middagsmaten idag blev en tomat- och korvgryta med ris. Och även barnen tyckte den var god.
Så denna kommer lagas fler gånger !
Uppdaterat igen, då recepetet trillade bort . . . . .
Storkok – perfekt att frysa ner det som blir över!
1 ring med falukorv
Smör
1 gullök
3 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 burk med vatten
ca : 1/3 – 1/2 dl chilisås
1 burk med hela champinjoner
2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
salt & peppar
Och ev. lite paprikakrydda
Serveras med ris och en klick creme fraiche
Gör så här:
Tärna falukorven.
Hacka löken, och fräs den i smör, när den blivit blank så rör du ner den tärnade korven,
Fräs tills den fått lite färg.
Rör ner tomatkross, vatten, fond, chilisås och champinjonerna.
Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Och ev. lite mer chilisås.
( Vill man ha mildare smak kan man vända ner en skvätt grädde eller lite creme fraiche )
Annars servera man grytan med en klick vispad creme fraiche.
Gott Gott!
Smaklig spis!