Nu har jag kommit ifatt med bloggen igen – så här kommer det efterfrågade receptet på fläskfilegratäng.
Gratänger är uppskattat här hemma, och lätta att variera med olika ingredienser för alla smaker.
Denna är en gratäng med pasta, fläskfile, svamp och körsbärstomater!
Det är inte alltid lätt att få lyckade bilder, när det är mörkt ute….
Nästan färdigkokt pasta
1 putsad fkäskfile
1 burk med krispiga champinjoner
5 stycken cocktailtomater
50 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
3 dl riven lagrad ost
1 kryddmått riven muskotnöt
Salt och peppar
Ost till gratinering
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär upp fläskfilen, salta och peppra.
Och bryn den klar i smör.
Smörj en ugnsform och gör ostsåsen, smält smöret, vispa ner mjölet.
Rör ner lite av grädden och mjölken och vispa under tiden – så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar, muskot.
Rör ner scamp och tomat , och låt det sjuda en fem minuter. Varva sedan kött, pasta och ostsås i ugnsformen.
Och toppa med ytterligare lite ost innan den gratineras.
När osten har fått fin färg , så är gratängen färdig att serveras med en god grönsallad. .