Inredningsböcker

Godkväll,

Det var en kanondag idag på Gekås, kom fram tio i åtta och det var inga problem med att hitta parkering längst fram, för idag var det folktomt på Ullared – och det betyder att det inte var urplockat bland hyllorna.  Lucky me! 🙂

Och jag hittade mycket av det som jag skrivit ner på önskelistan. Blandannat var jag på jakt efter fina inredningsböcker / förvaringsboxar,  efter att jag sett dem på Mio….. eller om det nu kanske var EM…..  Iallafall så  sprang jag på dem på Gekås idag , och självklart så kunde jag då inte motstå att köpa dem :

IMG_5919
Två olika motiv blev det ,
och  i två olika storlekar.

IMG_5918
Bra förvaring för tv- och video-dosor

IMG_5921-1

De kommer bli jättefina på soffbordet! Men nu är det dags för middag
Jag återkommer med mera av mina fynd från Ullared snart…

0
7 kommentarer

Ajvarsoppa med bacon & fetaost

Lunchtips om ni inte redan har ätit eller lagat någonting. En god ajvarsoppa toppad med bacon och fetaost med lite gott vitlöksbröd. Den hade vi till lunch igår , och det blir en god paprikasmak av den eftersom man har i ajvar i den.
Nomnom

IMG_2570

Det här behöver du till denna ajvarsoppa : 
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
olivolja till att fräsa löken med
5 dl vatten
1 dl ajvar ( mild eller stark efter eget tycke )
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk med fyllig krossad tomat
1 nypa strösocker
salt & peppar

Stek klippt bacon
Vitlöksbröd

Gör din soppa så här :
Finhacka / riv löken och värm upp en gryta med olivolja, pressa ner vitlöken och fräs till den gula löken blivit glansig, men ej brun.
Häll i vatten krossad tomat, ajvar och smula ner buljongtärningen- låt sjuda upp i några minuter, lägg i sockret under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Stek under tiden baconet, och sedan baguetten ( i olivolja ) Servera soppan med bacon strössel och vitlöksbröd

* * * * * * * * * * * *

0
2 kommentarer

Godmorgon Fredag!

Godmorgon Fredag

Idag ringde klockan vid 4.30 – med andra ord steg jag upp mitt i natten.
Trött – men kommer vakna till så snart kaffet är klart. Roligt att det var så många som gissade rätt på tavlan i förra inlägget. Visst är den från IKEA.
Jag tycker att det är kul att blanda inredning, vi handlar från många olika stora och små butiker, från nätet, IKEA, auktioner, loppis, EM, Mio, dyrt- billigt  och det är ju det som är roligt – när man springer på sådana här fina guldkorn:-)

Nu ska jag bara äta  ett par smörgåsar och sedan  bär det av mot Ullared, och ett besök på Gekås.  Tänkte passa på att handla till Nomis 3 års kalas.  Villa bara kika förbi och säga godmorgon här på bloggen innan .

Så en riktigt god morgon till er och fortsatt fin Fredag!  

Nu är kaffet klart !  

a

Pssst… denna fina vita kaffeburken är från Gekås.

Vi hörs snart !

0
8 kommentarer

Festliga potatispuckar

 Potatis är alltid gott, och är så roligt för att det är lätt att variera.
Kokt, råstekt , klyftpotatis, hasselbacks, smörstekt , mos , pressad potatis  och potatisgratäng ♥

Och så  brukar jag göra dessa  goda potatispuckar . . .   

IMG_4629-1
Och även dessa är lätta att variera i olika smaker, med olika kryddor och örter.
Krydda dem efter vad du ska äta till. Dessa Potatispuckar med dill och chili  severade vi till fisk.
Jag brukar passa på att laga dessa när jag har fått över mycket potatismos 🙂

Det du behöver är :
Fast Potatismos
1 ägg
kryddor / örter – efter önskemål
Salt
En hel del ströbröd
Smör
Gör så här :
Rör ihop potatismos, med ägg, salt och valfria kryddor och örter.
Chili och färsk hackad dill för vår del.
Men det är även gott med persilja eller koriander – det som passar till det du ska servera.
Rör ner ströbröd tills du kan forma till runda puckar.
Bryn dem i rikligt med smör. Rätta till kanterna under stekningen så att de blir fina.
Bryn dem tills de fått en gyllene färg.
Klara att servera.
 

 IMG_4631

0
6 kommentarer

Mjölkvitt

 

Jag tycker att det är svårt att hitta fina tavlor.
Men denna köpte jag för ett tag sedan , och är så nöjd. 

 Den går i mjölkvitt och  grå nyanser….

IMG_5697

Sedan en bred , stor ram runt – så är den helt perfekt.

IMG_5721-1

 

 

 

Kan ni gissa vart jag köpt den ? 🙂

 

 

 

0
9 kommentarer

Frukost och veterinärsbesök

Hej,

Vår lilla Molly hade en tid hos veterinären idag, för sin vaccination. Och det gick bra!
Efter veterinärsbeöket åkte vi hem och åt frukost, Jordgubbsyougurt med musli och ett stort glas med apelsinjuice.Det känns lite somrigt med både jordgubbsyougurt och apelsinjuice. Eller om det beror på de fina färgerna på frukosten som får en att bli på extra bra humör.I Växjö  lyser solen dock med sin frånvaro , så lite sommarfrukost var inte tokigt !

IMG_5770

IMG_5763

Hoppas din Torsdag har börjat bra!

0
2 kommentarer

Pasta- och fläskfilégratäng

Välkommen Torsdag!
Nu har jag kommit ifatt med bloggen igen – så här kommer det efterfrågade receptet på fläskfilegratäng.
Gratänger är uppskattat här hemma, och lätta att variera med olika ingredienser för alla smaker.

Denna är en  gratäng med pasta, fläskfile, svamp och körsbärstomater!
Det är inte alltid lätt att få lyckade bilder, när det är mörkt ute….

IMG_4645

Det här behöver du till en form :
Nästan färdigkokt pasta
1 putsad fkäskfile
1 burk med krispiga champinjoner
5 stycken cocktailtomater

Ostsås:
50 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
3 dl riven lagrad ost
1 kryddmått riven muskotnöt
Salt och peppar
Ost till gratinering

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär upp fläskfilen, salta och peppra.
Och bryn den klar i smör.
Smörj en ugnsform och gör ostsåsen, smält smöret, vispa ner mjölet.
Rör ner lite av grädden och mjölken och vispa under tiden – så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar, muskot.
Rör ner scamp och tomat , och låt det sjuda en fem minuter. Varva sedan kött, pasta och ostsås i ugnsformen.
Och toppa med ytterligare lite ost innan den gratineras.

När osten har fått fin färg , så är gratängen färdig att serveras med en god grönsallad. .

0
4 kommentarer

Ljuvligt god pastagratäng

Denna gratängen lagas ofta hos oss. Alltid lika uppskattad och lätt att göra.
Perfekt om du köttfärssås över.

Du behöver till en form:
Kokt pasta (al dente)  till en form
5-8 dl färdig köttfärsås
Söta körsbärstomater
Vårlök
mozzarella

Ostsås :
4 dl vispgrädde
100 gram mjukost med baconsmak (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält ) ost
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull- häll över mjukosten och riven valfriost.
Låt det bli varmt och bara sjuda upp, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan
Häll i pastan i botten, och häll den varma köttfärsåsen över.
Lägg över klyftade körsbärstomater, och färsk klippt vårlök.
Häll ostsåsen över, och toppa till sist med mozzarella över.

Gratinera i ugnen i ca 18-20 minuter ( eller tills osten har fått färg )

Pastagratäng direkt från ugnen :

Serveras genast med en god krispig sallad

0
7 kommentarer

Nutellakrisp

Dessa goda Nutellakrisp hade också fallit bort från kategorierna.
Här kommer receptet igen 🙂

Sist jag bakade med nutella så fick jag lite över…. Och det är synd att slänga. Jag rotade runt lite i skafferiet , och hittade även lite rispuffar och hasselnötter…. och vips så hade vi bakat lite Nutellakrisp!

Det du behöver är :
Nutella
Nötter / rispuffar ( kan tänka mig att cornflakes också är gott )

Gör så här :
Värm upp nutellan lite. Rör ner alla ingredienser tills du får en lagom kletig – men fast smet.
Klicka ut på bakplåtspapper, och ställ svalt.
Förvaras svalt.

Supergott!!

0
4 kommentarer

Urgod jordnötspaj med tryffeltäcke

Har ni inte bakat den än, så rekommenderar jag er att testa det snarast. Supergooood!

Du behöver till en rund form ( 20-22 cm )
1 1/2 dl sirap
350 gram jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes

460 gram mjölchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här :
Koka upp sirapen i en kastrull, tag bort kastrullen från värmen.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet, rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes.
Krossa de mesta av cornflaksen.
Platta sedan ut degen i den smörade formen.
och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
Koka upp grädden på svag värme , och bryt ner mjölkchokladen i en skål.
Häll sedan upp den heta grädden över chokladen och rör om / mixa tills du fått en slät len smet. Häll sedan över detta över botten.
Ställ kallt – gärna över natten.

Och servera med en klick god gräddglass.

0
18 kommentarer