Välkommen Söndag!
Sista dagen på veckan, och det är en lugn söndag vi har framför oss.
Ska möblera om lite hemma, fortsätta rensa ur garage och förråd , kanske hinna med att baka något till fikat – och sedan har Melvin innebandyträning i eftermiddag.
Denna lata söndag startade vi iallafall med en sconesfrukost, med goda pålägg.
Bästa sconesreceptet :
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
Toppa med vallmofrön eller solroskärnor
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.
Servera genast med ost, och en god marmelad.