Hejsan,
Detta receptet på räksoppa gjorde vi igår,
och det är lätt att variera med både mjukost, philadelhiaost, och creme fraiche.
Och gillar du kräftor bättre, så går det bra att byta ut mot det.
Vill du hellre ha en slät soppa, sila den innan du häller upp den. Vi silade soppan till barnen innan vi serverade.
Godast är att ha färska räkor, eller räkor som du skalar själv. De ger mycket mer smak.
Det här behöver du :
2 sharlottenlök
2 morötter
smör
5 dl vatten
3 dl grädde
1 tsk tomatpure
200 gram philadelphiaost
3 msk koncentrerad hummerfond
1-2 kryddmått Cayennepeppar
500 gram skalade kräftor
red ev. av maizena
Färsk dill, salt
Ta fram en stor kastrull.
Riv morötter, och och finhacka löken.
Häll ner detta i en kastrullen och fräs dessa så att de blirglansiga mjuka.
Tillsätt vatten, grädde och hummerfond.
Rör ner kräftosten, och rör om. Smaka av med salt och lite cayenne.
Strax innan servering vänder du ner skaldjuren . Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de sega. )
Häll upp i fina djupa tallrikar, vill du ha en slät soppa så sila den innan du häller upp den. Toppa med färsk dill.
Och serveras tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.