Vi ska få fikagäster i eftermiddag- av Ingela och hennes barn,
så Nomi och jag passade på att baka lite kakor igår efter dagis – blandannat bakade vi schackrutor.
100 gram smör
2 1/2 – 3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 /2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Rör ihop alla torra ingredienserna först – förutom kakao & vanlijsockretTärna ner smöret och arbeta ihop till en deg.Dela degen i två olika skålar, och rör ner kakaon i den ena skålen och vaniljsockret i den andra.Låt stå kallt i tjugominuter. Och ställ ugnen på 175 grader. Dela sedan var deg i två delar , så att du har två vanilj- och två kakaorullar.Lägg dem sedan i ett schackmönster en vit och en mörk i botten, och sedan varvat med en vanilj och en kakao ovan.Rulla ihop dem, och skär centimeter tjocka kakor, och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.Grädda i 7- 10 minuter, tills kakorna är färdiggräddade.
Allra godast att äta nygräddade med ett glas mjölk till.