Nomi tackar för alla fina gratulationer på sin födelsedag! 🙂 Tack snälla!
Snart dags för lite födelsedagsfika. Och tårtan till fikat ska Nomi göra själv- och det kommer bli en godistårta. Och jag ska baka smördegsstjärnor fyllda med sylt. Inspirationen till dessa smördegsstjärnor hittade jag hos duktiga Katarina på hennes fina blogg HOVKONDITORN
Jag bytte ut fyllningen mot sylt, men det går bra både med marmelad, gele, lemoncurd
färska bär, marsankräm och choklad.
Det du behöver är:
Smördeg
1 äggula
Valfri fyllning.
Florsocker
Fast sylt och en fast marsankräm är kanongott!
Ställ ugnen på 225 grader.
Kavla ut smördegen ( mellan två bakplåtspapper om den är tinad. )
och skär ut fyrkanter i ca 8 *8 cm
Skär / sporra ett jack i varje kant in mot mitten. I mitten lägger du fyllningen.
Vik sedan upp vartannat hörn mot mitten, tills det bildar en stjärna.
Lägg på bakplåtspapper, pensla med vispad äggula.
Grädda i ugnen i ca 8- 10 minuter , eller tills stjärnorna är gyllene och frasiga.
Klara att servera!
Godast att äta varma ! 🙂