Hej igen,
Vi har haft en toppen dag idag i skidbacken- eller ja… Nomi och jag var inte i skidbacken , utan vi var i pulkabacken precis brevid och åkte pulka medan killarna tränade snowboard- och det tyckte Nomi var jätteroligt. Men oj vad tungt det är att gå upp för pulkabacken femtioelva gånger. Nu är vi hemma igen, och det är snart dags att börja med middagmaten.
Och innan dess tänkte jag skriva om gårdagens middag.
Som blev helstekt fläskfile fylld med ost/pesto och serverades med potatiskaka och sparris
Det här behöver du :
1 fläskfile
smör
salt och peppar
Bra att ha : Tandpetare
Fyllning:
1 1/2 dl god lagrad ost
2 tsk röd pesto
2- 3 msk creme fraiche
salt och peppar
Potatiskaka :
4 st medelstora fasta potatisar
salt
1 dl riven lagrad ost
smör
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatisen. Rör ihop fyllningen till filen.
Putsa filen, och bryn den i en stekpanna tills den fått fin färg salta och peppra.
Gör ett snitt över hela filen på längden. Lägg i fyllningen och trä i tandpetare så att inte fyllning rinner ut. Lägg denna i en ugnsform och ställ in i ugnen.
Under tiden gör du potatiskakan. Riv potatisen, och skölj den under kallt vatten och låt vattnet rinna av, kram ur det mesta. Salta lite lätt och vänd ner den rivna osten.
Smält smör i en stekpanna, jag hade en mindre stekpanna – ca 22-24 cm –
Platta ut potatisröran, och bryn den på vardera sida, så att den får fin färg.
Ca 20 minuter. Sedan kan man göra som man vill vid upplägget på tallriken, jag formade ut runda potatiskakor med hjälp av pepparkaksformar. Det går alldeles utmärkt att göra ”tårtbitar” också.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Och när fläskfilen är klar , så är det klart att servera.
Smaklig måltid.