Hej hej!
Söndagsmorgon, och klockan är strax åtta – och det är dags att duka fram frukosten.
Idag kommer farmor och farfar hit och firar Nomi vid lunchtid, vi tänkte bjuda dem på smörgåstårta och sedan daimtårta till kaffet.
( Roligt Lena att du gillade receptet på tårtan! )
Och lördagsmiddagen igår fick Melvin och Nomi välja :
Det här behöver du :
potatis
1 kilo färs
1 ägg
1 finriven lök
1 1/2 dl grädde ( mjölk )
1 dl ströbröd
2 msk konc. kalvfond / oxfond
salt och peppar
Såsen
Smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
3 dl grädde
2 tsk vinbärsgele
salt och peppar
Soya för färgens skull
Gör så här :
Lägg grädde och ströbröd i en skål och låt svälla i tio minuter.
Skala och koka potatis. Rör ihop samtliga ingredienser till pannbiffarna, avsluta med gräddblandningen.
Rör ihop till en jämn färs-smet. Och forma till Pannbiffar. Ställ ugnen på 100 grader.
Bryn pannbiffarna klart i rikligt med smör. Förvara dem i ugnen medan du gör såsen.
Använd samma stekpanna när du gör såsen, för att ta tillvara på alla goda smaker. Häll över grädde & vattnet under tiden du vispar.
Smaka av med fond. Rör ner redningen till en önskad konsistens. Och sist rör du i svartvinbärsgelen , och smakar av med salt och peppar . Låt det sjuda upp försiktigt, vill du ha en mörkare färg på såsen – rör ner ett par droppar soya. Häll upp såsen i en större kastrull, och Vänd ner biffarna i såsen och låt det puttra fem minuter.
Sedan är det klart att serveras.