Snart dags för första deltävlingen

God kväll i stugorna!
Tänkte bara kika förbi bloggen som snabbast och önska er en trevlig schlagerkväll –  innan det är dags att stänga ner datorn för dagen. Nu är det inte många minuter kvar tills första deltävlingen drar igång 🙂 Och i kvällens första deltävlingen är de dessa åtta tävlande : The Moniker, Sean Banan, Abalone Dots, Afro-Dite, Dead By April, Marie Serneholt, Loreen samt Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern.

Har du någon  förtippad favorit ?

Här blir det lite plock och  snacks framför tv:n.
Blandannat är det snacks från Coops schlagermeny, som vi ska äta.

Goda Parmesan/pistage- och tranbärskex, och torkad salamichips serverade med en
hemmagjord fänkålsdipp.

IMG_8144

Sen har vi även massa goda ostar & kex, melonbitar och fyllda oliver, nötter, Gott gott! Och sedan för den som orkar så har vi ju den chokladiga  kladdmint-tårtan.

IMG_8080
Den ska serveras med en klick vispad grädde, eller vaniljglass.
Receptet på tårtan kommer under morgondagen.

Nu en trevlig schlagerkväll till er alla!!

0
5 kommentarer

Välkommen Mellolördag

Hej,

Medan vi inväntar Mello ikväll , har jag och Thelma bakat en
chokladig minttårta, med krossat mariannegodis, mintkross och polkagrisar.

Den ska nu stå svalt tills ikväll – Check! IMG_8071

Och nu åker vi till bio!  Biljetterna är bokade för den teckande Mästerkatten för Thelma, Nomi , Melvin och mig!
På återseende

0
5 kommentarer

LCHF – Lax med gräslökstäcke

Lax med kokt brysselkål ,
och denna maträtt kan serveras med potatis om man önskar, och laxen är riktigt god! Så testa !!
IMG_7969
Det här behöver du :
1 portionslax per person
salt
Till gräslökstäcket :
ca 50 gram philadelphiaost / per bit
Mycket klippt färsk gräslök
salt
Serveras med nykokt brysselkål

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 – 200 grader,
Salta den tinade laxfilen och lägg i smord ungsform.
Ställ in i ugnen, rör ihop philadelphiaröran med gräslök och smaka av med salt.
När laxen ärklar  tar du ut den och brer ett lager med gräslöksröran och ställer tillbaka in i ugnen. Den ska bara bli varm  – sedan är den klar att serveras,
med nykokt brysselkål.

Smaklig måltid

1
17 kommentarer

Fylld fläskfile med hasselbackspotatis

Härligt att det är Fredag!
Och middagstipet för ikväll blir denna maträtt – eller ska ni som många andra kanske  laga tacos i kväll ?  🙂

IMG_7402

 

Det här behöver du :

Fläskfile
Smör
Mozzarella / fetaost / getost
soltorkade tomater
färsk basilika
Salt & peppar
Bra att ha : tandpetare/grillpinnar

Hasselbackspotatis :
Potatis
Smör
Ströbröd
Salt

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader,
Putsa filen, och skala potatisen.
Gör snitt över potatisen, ungefär ner till hälften av potatisen , och pensla potatisarna smält smör. Strö över salt och ströbröd och ställ in i en ugnsform in i ugnen.
Värm upp en stekpanna med smör och bryn filen – salta och peppra.
När den fått en fin färg så lyfter du över den till en ugnsform, gör ett snitt längst hela filen.
Fyll den med ost, klippt soltorkad tomat och basilika, trä ihop med tandpetare eller avklippta grillpinnar.  Ställ in i ugnen i ca 25- 30 minuter, eller tills köttet är klart.

Servera sedan med en god sallad och bearneiesås.

Vill du äta LCHF så servera fläskfile, och bearneiesås till broccolimos eller
blomkålsmos.

IMG_7400

1
6 kommentarer

Tävling om Matkasse

Tävlingsdax !! 🙂  

Nu är det dags för tävling. ( Och fler tävlingar kommer inom kort- så håll utkik )
Och denna avser en  
Coops matkasse   för 4 personer  i en veckan.

 

Påsen är fylld med lättlagade maträtter/ recept som bara tar max 30 minuter att laga.

 

matkasse

 

Och på lördag så är det dags för Melodifestivalen att dra igång igen,
och då bänkar sig många framför tvrutorna för att lyssna årets låtar.

Tävlingen går ut på att du ska tipsa om ditt tips på bästa tilltugg, middag eller efterrätt till en kväll framför Mello.
Det kan vara allt från chips , snacks , hembakat eller lyxiga tre rätters menyer.
Kom in och tävla   HÄR    på   Jennys matblogg på facebook    
och kommentera under tävlingsinlägget och ge dina bästa tips!
  

Tävlingen pågår till den  6: Februari.
Och vinnare kommer att utses på tisdagen den 7:e. 

Lycka till!!

0
9 kommentarer

Krämig korvgryta med tomat

 

Hej och godmorgon! 

Tack för alla fina hälsningar till Nomi, och hon mår bara bra – hon var helt feberfri & pigg igår,
så idag är det en glad tjej som ska iväg till dagis och leka med kompisarna.

Läste sedan att jag  fått in flera önskemål om lättlagad vardagsmat som går bra att frysa in, 
och  lätta storkok. Detta är ett perfekt sådant – krämig korvgryta med tomat

IMG_5261

Det är perfekt att frysa ner det som blir över.

 

Detta behöver du :

 

1 ring med falukorv
Smör
1 gullök
3 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 burk med vatten
ca : 1/3 – 1/2 dl chilisås
1 burk med hela champinjoner
2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
3- 4 dl creme fraiche
salt & peppar
Och ev. lite paprikakrydda

Serveras med ris och en klick creme fraiche

Gör så här:
Tärna falukorven.
Hacka löken, och fräs den i smör, när den blivit blank så rör du ner den tärnade korven,
Fräs tills den fått lite färg.
Rör ner tomatkross, vatten, fond, creme fraiche chilisås och champinjonerna.
Låt puttra och smaka av med salt och peppar.
Och ev. lite mer chilisås om ni önskar mer sting.
Servera med ris eller pasta
 Vill man ha tex-mex – smak på grytan ,
så kan man krydda den med tacoskrydda.
Det brukar vara uppskattat av barnen .  
 
 
 
 

 

 

IMG_5260

0
5 kommentarer

Smörgåstårta med skinkfyllning


Här kommer det andra receptet på smörgåstårta – denna med skinkfyllning.

IMG_7489

Det ska vara mycket fyllning i smörgåstårtan, märker ni att det blir ett tunt lager – gör då lite extra och bred över.

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
finhacakd rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Garnering :
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
konserverade mandariner
Hackad gurka
rullade skinkabitar
rullade ostskivor
Kruksallad
Finhackad rödlök
Citron
Persilja

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med skinkfyllning,
och ett lager med leverpastejen.  Men man kan göra precis som man vill och det man gillar bäst.Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak. Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. För mina mått på smörgåstårtan gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man bakar.  Och ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten.

Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste 🙂
Dekorera med mycket skinka, ägg, goda grönsaker och annat gott.

10
15 kommentarer

Smörgåstårta

 

Receptet på smörgåstårtan. Tips för att få  smörgåstårtan riktigt god, är att den förberedas dagen innan,  och inte  snåla med fyllningarna!

En smörgåstårta med skaljur / tonfisk

IMG_7483

4 avlånga landgångsbröd – per smörgåsstubbe.
Krabbröran
2- 3 burkar med krabbkött
3/4  dl majonäs
3/4 dl creme fraiche
lite finhackad rödlök efter smak
salt och peppar

Tonfiskröran
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2  dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Garnering :
Handskalade stora räkor
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
citron
gurka
färsk dill
Röd stenbitsrom
Kruksallad
Finhackad rödlök

Gör så här  :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med krabbfyllning,
och ett lager med tonfisk.  Tänk på att låta burkarna låta rinna av ordentligt så att inte  rörna blir blaskiga. Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak.
Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den  över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. Och ställ in i kylskåp över natten.

Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste,
Dekorera med mycket räkor och annat gott.

1
25 kommentarer

Frukost och färskpressad juice


Ätit frukost och vinkat av alla barnen till skolan( och Jonathan till jobbet )  – Men  Nomi fick feber och hosta, igår  så hon är hemma från dagis.  Hon var extra trött nu i morse, och sov förbi frukosten.    Och till denna lilla sjuklingen gjorde vi en färskpressad apelsinjuice till frukost, det blev en jättefin färg – en egen färskpressad juice på både vanliga apelsiner och blodapelsiner. Och till detta en smörgås med ost, skinka och lite grönt.

IMG_7810
C-vitaminer ska ju vara det bästa när man är har en förkylning.
Och efter den frukosten så ska vi nu ska vi kolla på ”Alvin och gänget”, och äta glass. Äta glass det ska man göra när man är sjuk.

 

0
6 kommentarer

Smördegsinbakad köttfärs

 

Det var bara jag och Nomi hemma till lunchen idag ,  och vi gjorde lite smördegsinbakad köttfärs till oss.  Hade redan färdigstekt köttfärs – så det var väldigt smidigt att fixa iordning, och gott är det också.

Serverade detta till en krispig sallad.

IMG_6413

Jag skriver ut receptet igen, för er som missat det.

Detta är en perfekt maträtt att göra om du redan har färdig köttfärsröra / tacos över. Använder du tacosfärsen så rör ner lite creme frachie och lite tomatsås för att inte få den för torrr. Annars så gör du en  ny fast (den ska inte vara för såsig) och kryddig köttfärsröra med :

500 Köttfärs
smör
1 finhackad lök
2 msk oxfond
3 msk chilisås
en skvätt soya
Sambal oelek – efter eget tycke
1 tsk Paprika pulver
Salt och peppar

Smördegsplattor
Mozzarellaost
1 ägg
Sesamfrön

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
ta fram smördegen ( om den är fryst )
värm upp en gryta med smör och fräs lök glansig,
rör ner köttfärsen och bryn klart.
Tillsätt kryddor, chilisås , sambal oelek, soya och smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegen lite och fördela lite mozzarella i mitten på smördegen,
och en klick med den kryddiga köttärsröran.
Vik i hop till ett knyte och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform.
Pensla ovansidan med vispat ägg och strö över rikligt med sesamfrön.

Grädda i ugnen tills de är krispiga och har fått gyllene färg.

 Vitlökssåsen :

Detta behöver du :
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1-2 små vitlöksklyftor
1/2 – 1 msk flytande honung
salt och peppar

Garnering : Lite färska örter

Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser ,
Och ställ kallt ett par timmar innan servering.

Och allra godast om den stått i kylskåpet över natten!
Så kan absolut förberedas dagen före.

Och vill du ha såsen krämig kan man använda Creme fraiche 34 %
mer lätt creme fraiche blir den mer såsig. Gott vilket som.

IMG_6400

Smaklig Måltid!

0
9 kommentarer