Receptet på smörgåstårtan. Tips för att få smörgåstårtan riktigt god, är att den förberedas dagen innan, och inte snåla med fyllningarna!
En smörgåstårta med skaljur / tonfisk
4 avlånga landgångsbröd – per smörgåsstubbe.
Krabbröran
2- 3 burkar med krabbkött
3/4 dl majonäs
3/4 dl creme fraiche
lite finhackad rödlök efter smak
salt och peppar
Tonfiskröran
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Garnering :
Handskalade stora räkor
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
citron
gurka
färsk dill
Röd stenbitsrom
Kruksallad
Finhackad rödlök
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med krabbfyllning,
och ett lager med tonfisk. Tänk på att låta burkarna låta rinna av ordentligt så att inte rörna blir blaskiga. Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak.
Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. Och ställ in i kylskåp över natten.
Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste,
Dekorera med mycket räkor och annat gott.