En krämig chokladtårta med mintsmak.
Yummi!
Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.
Men här är orginalreceptet :
200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller
1 tsk smör
2 tsk ströbröd
Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp
Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.