Cheesecake brownies

Godmorgon alla bloggisar  🙂
Hoppas ni fÄtt en bra start pÄ denna fredagen

Första tipset för dagen blir dessa bakverk i choklad. Kanske nÄgot att baka för er till helgen?  Jag har vÀldigt  lÀnge velat baka dessa, och receptet hade legat i receptlÄdan alldeles för lÀnge nu. SÄ hÀromdagen dammade jag av recepet gjorde nÄgra mindre Àndringar.
Och sÄ hÀr blev det :

IMG_8009

Det hÀr behöver du till browniesen :
120 gram smör
100 gram valfri choklad  ( Jag valde en mörk choklad )
2 1/2 dl strösocker
2 Àgg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
Pyttelite salt

Till toppingen :
200 gram philadelphiaost (naturell)
1 dl strösocker
1 Àgg
1 tsk vaniljsocker

Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 180 grader.
KlÀ en form pÄ 20 * 20  cm med bakplÄtspapper.
SmÀlt choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slÀt smet, och lÄt sedan svalna.
Vispa ihop socker , Àgg och vaniljsocker, TillsÀtt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.
Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vÀnd ner tills allt har blandat sig.
HÀll smeten i formen , och börja nu med cheesecake fyllningen.
MĂ€t upp samtliga ingredienser till toppingen i en skĂ„l – vispa tills smeten Ă€r slĂ€t.
Och hÀll sedan jÀmnt över kakan. bred ut med hjÀlp av en slev.
Gör sedna gÀrna fina mönster, genom att skÀra med en vass kniv i kakan flera gÄnger sÄ att det blandar sig lite grann.
StÀll i n i  ugnen och grÀdda i ca 35 minuter eller tills den Àr fÀrdig.

LĂ„t stĂ„ kallt – den ska svalna innan den skĂ€rs upp.

IMG_8027

0
24 kommentarer

Smakrik kyckling i ugn

Hej svejs!
Redan torsdag idag, tĂ€nk var tiden gĂ„r snabbt  🙂
I eftermiddag fĂ„r vi fikagĂ€ster  – sĂ„ idag tĂ€nkte jag baka efter ett nytt recept jag hittat nĂ€mligen en  kolapaj  med olika sorters nötter.

Men innan dess blir det ett middagstips, en kycklingrÀtt som serverades med ris, och nykokt sparris.

 

IMG_7872-1

Middag för 4-5 personer
Ris
4-5 kycklingfileer
2 dl vatten
2 dl grÀdde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1- 2 msk kinesisk soya
Salt och peppar

Efter kycklingen kommer ut ur ugnen :
philadelphiaost eller maizena
Soya kulör
En eller ett par tsk svartvinbÀrsgele

Serveras med ris, nykokt sparris och toppa gÀrnamed goda soltorkade tomater.

Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 180 grader.
Smörstek kycklingen lite snabbt i en stekpanna, sÄ att de fÄr fin fÀrg. LÀgg kycklingfileerna i en smord form- salta och peppra lite.
Vispa ihop samtliga ingredienser- förutom gelén-  till sÄsen och hÀll över kycklingen.
StÀll in i ugnen. Tiden i ugnen beror pÄ hur tjocka fileerna Àr. Kycklingköttet ska vara vitt, och köttsaften ska inte vara rosa. NÀr kycklingen Àr klar sÄ ta ut dem och sila sÄsen ner i en kastrull, Smaka av sÄsen med en eller ett par tsk gele, samt red av sÄsen vid behov, med philadelphiaost eller mjölrening.  Ev. nÄgra droppar soyakulör om du önskar lite mörkare sÄs. LÄt sjuda ett par minuter och hÀll över kycklingen igen.

Servera kycklingen med nykokt ris och sparris.

IMG_7860

0
11 kommentarer

TĂ€vlingsdax

Nu Ă€r det dags för tĂ€vling igen 🙂

I denna tÀvlingen har ni chansen att vinna ett jÀttefint paket frÄn FIKAMERA.SE
Passande nog gĂ„r vinsten i pastellrosa – dĂ„ det snart Ă€r alla hjĂ€rtans dag!

IMG_8338
Leilas fina bakbok : Hello Cupcake!  Med helt fantastiska bilder och recept
Sedan detta ljuvligt rosa strössel, till alla fina cupcakes! Samt en superfin rosa / lila kökshandduk  frĂ„n IB Laurens…

 

TĂ€vlingsreglerna Ă€r enkla 🙂

IMG_8353-1

Kom in och tĂ€vla HÄR eller pĂ„ denna lĂ€nken : http://www.facebook.com/jennysmatblogg
 Skriv sedan en kommentar om vilken kaka / tÄrta / paj som du helst bakar!
LÀmna din kommentar i
TÄVLINGSINLÄGGET  och roligt om ni gillar facebooksidan.

TÀvlingen pÄgÄr fram till Lördagen, du kan lÀmna ditt bidrag hela lördagen ocksÄ
Och vinnaren kommer att utses pÄ söndag förmiddag.

LYCKA TILL

0
19 kommentarer

Tre sorters olika lasagne

Hej igen,
Jag fick in önskemÄl om lÀttlagade pastarÀtter hÀr bland kommentarerna , och samtidigt förfrÄgan om lasagne.
DÄ kan dessa tre matrÀtter passa perfekt.Tre olika sorters lasagne, perfekt att maten sköter sig sjÀlv i ugnen.
Och dĂ„ börjar vi ….

Första receptet  : Lasagne Orginal

Ca 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gÀrna fÀrska )
600 gram blandfÀrs
Smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisÄs
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
1/2 tsk paprikapulver
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

BechamelsÄs:
5 dl grÀdde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

SÄ hÀr gör du:

StÀll ugnen pÄ 175- 200 grader
Stek fÀrsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret. Blanda sedan i tomatkrossen, ChilisÄsen och salta och peppra. LÄt alltsammans sjuda, medan du gör BechamelsÄsen:

SmÀlt smöret HÀll i hÀlften av grÀdd/mjölkblandningen i en kastrull, och lÄt sjuda upp HÀll upp hÀlften av mjölet och rör ut med lite mjölk sÄ att det inte klumpar sig, och blanda i sÄsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det ocksÄ, medan sÄsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara nÄgra drag pÄ rivjÀrnet.salta och peppra, och lÄt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssĂ€kerform, och tĂ€ck botten bechamelsĂ„s, och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sĂ„s, köttfĂ€rsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lĂ€gga ett lager med mozzarella, nĂ€r man varvar med köttfĂ€rsen och sĂ„sen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratÀngen och toppa dem med lite ost.

Smaklig mÄltid!!
Andra receptet : Kycklinglasagne
Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
tacokrydda
Mozarella
BechamelsÄs:
5 dl grÀdde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Gör sÄ hÀr:
StĂ€ll ugnen pĂ„ 180 – 200 grader.
SkÀr kycklingen i lagom smÄ tÀrningar, och smörstek dem sÄ att de blir genomstekta.
Under tiden gör du BechamelsÄsen

SmĂ€lt smöret HĂ€ll i hĂ€lften av grĂ€dd/mjölkblandningen i en kastrull, och lĂ„t sjuda upp HĂ€ll upp hĂ€lften av mjölet och rör ut med lite mjölk sĂ„ att det inte klumpar sig, och blanda i sĂ„sen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det ocksĂ„, medan sĂ„sen sjuder. Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mĂ€ngd tacokrydda – smaka av och lĂ„t sjuda ett par minuter.

Sedan tÀcker du botten med lite BechamelsÄs, varva med lasagneplattor, kyckling , sÄs och mozzarella. StÀll in i mitten pÄ ugnen och grÀdda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna Àr lagom mjuka. Serveras med en krispig grönsallad.
 Smaklig mÄltid!
Det tredje receptet : Fajitaslasagne

 

Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Fajitas- krydda
Mozarella
BechamelsÄs:
5 dl grÀdde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Gör sÄ hÀr:
StĂ€ll ugnen pĂ„ 180 – 200 grader. SkĂ€r kycklingen i lagom smĂ„ tĂ€rningar, och smörstek dem sĂ„ att de blir genomstekta.
Under tiden gör duBechamelsÄsen:

SmÀlt smöret HÀll i hÀlften av grÀdd/mjölkblandningen i en kastrull, och lÄt sjuda upp HÀll upp hÀlften av mjölet och rör ut med lite mjölk sÄ att det inte klumpar sig, och blanda i sÄsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det ocksÄ, medan sÄsen sjuder. Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mÀngd fajitaskrydda- smaka av. ( jag valde att ha nÀstan en hel  pÄse i eftersom jag gillar lite stark mat) Och lÄt alltsammans sjuda ett par minuter. Sedan tÀcker du botten med lite BechamelsÄs, varva med lasagneplattor, kyckling , sÄs och mozzarella.StÀll in i mitten pÄ ugnen och grÀdda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna Àr lagom mjuka.

Serveras med en krispig grönsallad.
1
21 kommentarer

Hej Onsdag

God morgon till er alla!
Hoppas ni fÄtt en fin start pÄ dagen.
Jag tycker verkligen att det Ă€r sĂ„ roligt att ni Ă€r sĂ„ mĂ„nga som kikar förbi bloggen hĂ€r varje dag.  Ännu roligare Ă€r det sĂ„klart nĂ€r ni lĂ€mnar en liten kommentar 😀
Jag lÀser alla kommentarer och uppskattar!

Vi startade med en vinterpromenad jag och Molly, och sen blev det en frukost med frallor och nybryggt kaffe nÀr resten av familjen vaknat.  Frallorna var dessvÀrre inte lika nybakade, utan kom direkt frÄn frysen, men med lite goda pÄlÀgg sÄ blev det en god frukost.

IMG_8311

IMG_8315-1

 PÄ Äterseende

0
6 kommentarer

Chokladnyhet

En liten nyhet frÄn cloetta har jag hÀr hemma. Har ni hittat denna nyheten i chokladhyllan Àn?

En chokladkaka  med texten ” Choklad- Kexchoklad ” –
nyheten ska innehĂ„lla extra mycket choklad ….

IMG_8245-2

Jag tĂ€nkte iallafall provasmaka den nu till ”halv Ă„tta hos mig” –
som förövrigt nog Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta tvprogram 🙂

Är det nĂ„gon som provsmakat den nya kexchokladen – vad tyckte ni  ?

0
15 kommentarer

Frukost och vinnare

VĂ€lkommen Tisdag
Det Àr en gnistrande krispig vinterdag idag, kallt som bara den. Men sÄ vackert!
En frukost bestÄende av turkisk yougurt musli och söt torkad frukt fick starta min dag.

IMG_8236-1

 

 

IMG_8241

Och Nomi Àr hemma idag, sÄ vi ska Äka ner till blomsteraffÀren och se om vi hittar lite nya vÀxter och vÄrlökar  hem. Sen ska vi passa pÄ att utrÀtta andra Àrenden, och kanske hinna med en fika pÄ stan.  Men innan dess mÄste jag gratulera vinnaren av CoopŽs Matkasse.

Med tÀvlingsbidraget om bÀsta schlagermaten sa Anneli Berggren : 
Tilltugg:smÄ dinkel kex som man doppar i fikonmarmelad och sen i riven parmesanost, det Àr super gott

Stort grattis Anneli 🙂  Maila dina adressuppgifter till mig pĂ„ : jennysmatblogg@hotmail.se
SÄ Àr din vinst snart pÄ vÀg!

Och till er andra – en ny tĂ€vling drar igĂ„ng HÄR under morgondagen.
SĂ„ hĂ„ll utkik 🙂

0
2 kommentarer

Kokt potatis med lax och romsÄs

Lax Ă€r bĂ„de gott och nyttigt!  Och med den hĂ€r enkla romsĂ„sen blir laxmiddagen Ă€nnu godare 🙂
Och vill du Àta LCHF-vÀnlig kost sÄ kan du servera detta med blomkÄls/broccoli mos eller kokt brysselkÄl

IMG_7928-1

Det hÀr behöver du till 4 personer:
Kokt potatis
4 portionsbitar lax
smör
salt

Toppa med fÀrsk dill Och citron

RomsÄsen detta behöver du :

4 dl grÀddfil
( kan bytas mot creme fraiche )
1 dl majonÀs
1 burk röd rom
Salt

 

Gör sÄ hÀr:
Rör ihop sÄsen och stÀll kallt. Skala och koka potatisen. Smörstek laxen och salta , bryn den tills den Àr genomstekt.Servera sedan alltsammans med en god sallad.

Toppa med fÀrsk dill och lite citron.

2
13 kommentarer

Kyckling- och spenatpaj med fetaostkrÀm

Hej pÄ er dÀrute,

Jag och Molly var hurtiga och startade dagen med vÄr 8,3 km runda efter att barnen vart lÀmnade pÄ skola / förskola. Nu nÀr man ger sig ut för att gÄ klockan Ätta pÄ morgonen sÄ Àr det ju inte mörkt lÀngre , hÀrligt att det gÄr mot ljusare tider nu. Och sÄ snart snön har töat bort sÄ ska jag börja snöra pÄ mig skorna och ge mig ut och springa istÀllet. Middagen som vi lagade igÄr tÀnkte jag skriva om, det blev en kycklingpaj med spenat som vi hade en fetaostkrÀm till.

paj (1)

Det var evigheter sedan vi lagade paj tycker jag, inte för att det Ă€r sĂ€rskilt krĂ„ngligt. Mest att jag glömmer att lĂ€gga in det i veckomatsedeln nĂ€r jag matplanerar. Men nu var det alltsĂ„ tid igen för att fortsĂ€tta öka ut kategorin matpajer pĂ„ bloggen 😉

Det hÀr behöver du :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:

400 gram kycklingfile
2 dl babyspenat
1 tsk tomatpure
1 tsk röd pesto( valfri)
salt och peppar

Stanning :
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
3 Àgg
salt och peppar

Toppa med ost och tomat

FetaostkrÀm:
1 förpackning  fÄrost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
salladskrydda

 

Gör sÄ hÀr :
Börja att blanda ihop sÄsen genom att smula ner fetaosten i en skÄl och sedan rör i resten av ingredienserna, stÀll kallt.StÀll ugnen pÄ 225 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.  Nagga med en gaffel och förgrÀddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner nÄgot pÄ sidorna. DÄ brukar jag trycka ut den nÀr den precis har kommit ut frÄn ugnen med hjÀlp av en sked tillexempel.  TÀrna / strimla kycklingen och frÀs fÀrdig med olivolja, nÀr den Àr klar vÀnder du ner tomatpure, pesto salt och peppar. VÀnd ner blad spenaten och frÀs runt nÄgra minuter innan du hÀller upp allt i pajdegen.Vispa ihop stanningen, och hÀll över kycklingen, hacka över tomat och strö över ost och grÀdda i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills pajen fÄtt fin fÀrg. Jag hade Àven en stor grönsallad till och massor av ramslök, denna pajen blir det Àven idag till lunch.

 

 

4
9 kommentarer

Digestiv Rocks och Àven Mint Rocks

Hej dÀr,

Det var inte lÀnge sedan vi gjorde choklad rocks. De Àr verkligen försvinnande goda
Och sedan Àr de riktigt enkla att förnya i smak.

Nu sist sĂ„ ”bakade” jag en plĂ„t med Digestiv Rocks, och en med Mint Rocks- oich Ă€ven Daimrocks Ă€r supergoda.


IMG_7266

Det du behöver Àr :
200 gram mjölkchoklad med valfri smak  ( Digestiv var grymt gott )
1 1/2 – 2 dl cornflakes ( ta lite i taget )

Gör sÄ hÀr :

SmĂ€lt mjölkchokladen över ett vattenbad,smula ner cornflakes lite i taget, tills  du fĂ„r en “lagom fast choklad smet.Klicka ut  smĂ„ högar pĂ„ ett bakplĂ„tspapper,stĂ€ll svalt  sĂ„ att de stelnar.
Ha dem i  rumstemperatur tio minuter innan de ska Àtas.

* * * * * * * * * *

För att lÀttare hitta bland alla ( snart 3000 olika mat- & bakrecept) hÀrpÄ bloggen kolla in kategorierna och blÀddra er fram
Klicka hÀr för att komma dit. Och för att inte missa uppdateringarna med nya recept sÄ kan ni följa bloggen pÄ facebook eller instagram :@jennysmatblogg
 

0
15 kommentarer