Hej på er!
Vilket underbart väder vi vaknade till idag, solen skiner och himlen är blå 🙂
Och nu kommer första receptet på middagen från igår – vi börjar med räksoppan.
Räksoppa
500 gram (oskalade) räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
en klick med smör
3 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar och lite cayennepeppar – efter egen sak och tycke.
Gör så här:
Skala räkorna – men spara skalen.
Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten- smält smöret i en kastrull och fräs detta glansigt.
Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten,vin och fond.
Låt koka i 10 minuter, vänd ner grädde och smaka av med salt, lite peppar och cayennekrydda.
Låt koka i fem minuter till, ta sedan av och sila soppan.
Lägg mer räkorna i den släta soppan – och servera.
( låt inte räkorna koka, för då blir de sega)
Klipp över lite färsk dill eller gräslök och servera.