Receptet på pastastubbarna vi gjorde häromdagen 🙂
Som lasagne men lite roligare.
Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemma
Och smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.
Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
2 msk chilisås
1 msk soya
2 dl vatten
Salt och peppar
Ostsås :
5 dl gräddmjölk ( 50 / 50 )
2-3 dl riven ost ( jag hade stureost)
2-3 msk mjöl
salt/ peppar
riven muskotnöt
1 burk med färdig pastasås
2 dl ost till gratinering.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen. Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen) Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen. Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.
Gratinera i ca 20 – 25 minuter.
Klart att servera.
Smaklig måltid