God kväll i stugorna,
Vilken underbar dag det har varit idag. Det finns hopp om våren 🙂
Idag blev det en tur till mataffären – och då sprang jag även på dessa nya jordnötter av märket Garant från Willys som jag inte sett tidigare. Så jag återkommer med ett betyg senare….. Men nu är det dags att bänka sig framför tv:n och titta på desperate housewives.
Godmorgon vänner!
Tänkte bara kika förbi lite som hastigast samtidigt som jag dricker dagens första kopp kaffe. Flyttkartonger överallt även om vi har hunnit att packa upp massor.
Och nu har jag har läsa mailen, och såg att jag fått flera önskemål om lätta & festliga godistips till kalasen. Och dessa marshmallowklubbor passar ju då perfekt – de är både festliga och lätta att göra.
Du behöver till 20 klubbor :
20 Marshmallow
20 grillspett i trä
50-100 gram mjölkchoklad
Strössel i fina färger
Trä på Marshmallow på träspetten, häll upp strössel på ett litet fat.
Smält chokladen över ett vattenbad, doppa toppen på Marshmallowen
och försök se till att överskottet av choklad rinner av innan du doppar detta i strösslet.
Låt torka ståendes, i tillexempel ett glas fyllt med socker.
Och till dessa med choklad och kokos, behöver du till 20 klubbor :
Trä på Marshmallow på träspetten, häll upp kokos på ett litet fat.
Smält chokladen över ett vattenbad, doppa toppen på Marshmallow
och försök se till att överskottet av choklad rinner av innan du doppar detta i kokosen .
Låt torka, i tillexempel ett glas
Nu ska jag fortsätta att packa upp, och fota lite grann. Vi hörs snart.
Hej hej,
Det blev en liten bloggpaus igår efterom vi inte hade något internet i nya huset. Men nu verkar det som om maken har lyckades installera det så att det ska fungera 🙂
Och jag lovade att återkomma om recepetet på fisk och skaldjurssoppan vi lagade.
Gör så här:
Skala räkorna, och ställ svalat- och spara ”renset”, Skala och finhacka lök och riv morot.
Hetta upp et kastrull med smör och fräs lök, morot mjuka- lägg i renset och fräs i några minuter (utan att bränna vid skalen) häll i tomatpure,
fond och vätska. Låt sjuda i 10 – 12 minuter – under tiden skär du laxen i små porionsbitar 1 *1 cm.Sila soppan och häll tillbaka i kastrullen- smaka av med salt, peppar och lite cayenne – och lägg ner laxbitarna i soppan som börjat sjuda. Låt sjuda i 7 – 10 minuter ( eller tills laxen är klart ) Dra av kastrullen från värmen och vänd ner nästan alla räkor.Spara några till dekoration. Häll upp i djupa tallrikar tillsammans med räkorna.
God kväll,
hoppas att ni haft en fin och solig lördag idag. Helt fantastiskt väder.Jag har tillochmed hittat fina snödroppar ute i ”nya” trädgården – ett härligt vårtecken.
Och efter att ha fixat i nya huset hela dagen så sitter vi nu i soffan och kollar på slutet av Mello och äter godis 🙂 Jonathan är i väg och hämtar Thelma och kompisarna som varit på disco nu ikväll. Och under tiden skriver så är melodifestivalen och andra chansen slut.
Men vad tycker ni …. Gick rätt låtar gick vidare till globen ?
Hej ,
Vilken härlig lördag vi har vaknat till – solen skiner och himlen är blå. Underbart. Vi är på väg till huset för att fortsätta- tror det kommer bli jättefint. Roligt att ni är nyfikna på nya huset – och lite bilder kommer dyka upp- såsmåningom. Men till lunch igår lagade jag en fisk- och skaldjurssoppa, ja mycket soppa har det blivit denna veckan. För det är ju bara så gott.
Och det blev en krämig laxsoppa , toppat med massa räkor.
Recept kommer dyka upp.Men nu måste vi åka.
På återseende ! 🙂
Hej på er!
Måste visa nya kakburken till samlingen.En stor och rymlig glasburk som kommer passa perfekt i nya (lantliga) köket 🙂
Jag köpte den på blomsterlandet för ett tag sedan för ca 200 kronor tror jag.
Om ni undrar varför det är lite tyst i på bloggen så är det därför vi har påbörjat flytten nu.
Och vi fixar med lite målning / tapetsering och allt sådant roligt nu i nya huset.
Vi hör snart snart….
Och tills dess – Trevlig Fredag
Soppa blev det till lunch även igår,
Och då en gräddig potatis och purjolökssoppa. God som förrätt också.
Det här behöver du till denna nyttiga soppa :
8 potatisar
1 purjolök
6 dl med höns- eller kycklingbuljong
3 dl grädde
Salt
Servera med smörstekta krispiga brödlängder
Gör så här:
Skala och finhacka potatis och lök. Hetta upp en kastrull med smör eller olivolja och fräs den mjuk.
Tillsätt vätskan och låt det koka mjukt. Mixa soppan slät och häll upp i djupa tallrikar.
God och enkel soppa.
Jag blandade ner en liten tsk med en kryddstark pesto innan servering.
Riktigt gott om man gillar stark mat 😀
Jag brukar köpa denna från Ica,
Det är deras egna märke med smak av chili.
Denna soppan passsar utmärkt även för er som äter LCHF , bara man väljer bort brödet 🙂
Den är väldigt enkel att göra, och riktigt god. Gott som förrätt
Och vill man ska ka man lätt skippa äggen och räkorna så har man istället en vegetarisk / vegansk måltid.
Broccolisoppa 2 lunchtallrikar :
600 – 700 gram färsk broccoli
vatten
1/2 grönsaksbuljong
salt
2- 3 dl havregrädde
1 msk pressad citronsaft
Serveras med :
2 kokta ägg
stora räkor
Gör så här:
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull, salta. Skär bort stammar från broccolin och lägg ner buketterna i det kokande vattnet.
Låt sjuda tills broccolin blivit mjuk -cirka 5-7 minuter. Häll av vattnet, men spara ett par – tre dl av kokvattnet till soppan. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen,
häll i vatten och grädde och späd till önskad konsistens – låt sjuda upp i några minuter. Smaka av med ytterligare salt och lite citronsaft.
Lägg upp i ett djupt fat eller skål och servera med stora räkor och kokta ägg.
Receptet på pastastubbarna vi gjorde häromdagen 🙂
Som lasagne men lite roligare.
Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemma
Och smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.
Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
2 msk chilisås
1 msk soya
2 dl vatten
Salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen. Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen) Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen. Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.
Jag är en riktig frukostmänniska – tycker det är så gott och vill gärna sitta länge, lyssna på radion och småäta 🙂
På vardagarna ställer jag väckarklockan halvtimme innan för att slippa stressa. Och en frukost med varma bakeoff smörgåsar, gott kaffe , nypressad blodapelsinjuice och kokt ägg fick starta denna dagen….
Färskpressad apelsinjuice är så himla gott – och med blodapelsiner blir det så vacker färg,
med massa is ska det vara också…. Gott och nyttigt.